Hlavní obsah

Neoblíbeného lídra šokoval v předposlední minutě. Zlaté body, jásal zlínský hrdina Kubiš

Liberec

Zlín oplatil Bílým Tygrům parádní obrat v poslední třetině. Když hráli Ševci v Liberci první zápas v této sezoně, zlínský útočník Pavel Kubiš vedl s parťáky po čtyřiceti minutách 3:1, ale nakonec odešel poražen 3:5. Ve druhém vzájemném utkání na severu Čech ztrácel ještě šest minut před koncem (1:2), nakonec extraligového lídra zdolal 3:2.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor rozhodujícího gólu Pavel Kubiš (uprostřed) ze Zlína.

Článek

„Každý zápas musíme hrát na krev a teď se nám to vyplatilo. Do poslední třetiny jsme nastoupili s tím, že si chceme odvézt alespoň bod," prozradil Pavel Kubiš, který vystřelil veledůležité tři body 94 vteřin před koncem utkání v přesilové hře.

„Přitom nám přesilovky ani moc nešly, ale poslední jsme využili, za což bereme tři body a jsme za to strašně šťastní," radoval se zlínský hrdina, jehož tým si před poslední početní výhodou vzal oddechový čas.

Zlín si potřeboval ve finiši dáchnout

„Ale byla to absolutní improvizace. Po buly byly odražený puky, které jsme tam naštěstí udrželi. Jen jsme si potřebovali lehce dáchnout, protože tam toho bylo moc. A asi to byl dobrý tah, když jsme dali gól," usmíval se Kubiš, jehož parťáci v utkání trefili celkem třikrát brankovou konstrukci.

„Bereme to tak, že pro nás jsou tady dvě tyčky jako jeden gól," vtipkoval dobře naladěný Kubiš. „Říkám to furt dokola. Liberec je pro mě posledních pár roků nejhorší mančaft, proti němuž se mi hraje nejhůř. Mají opravdu silný tým," pochválil soubor Filipa Pešána.

A marně lovil v paměti, kdy Zlín na ledě bílých šelem uspěl naposledy. „Nevyhráli jsme tady strašně dlouho. Vždy jsme však tady odehráli dobrou partii, ale mají natolik zkušené mužstvo, že nám buď dali gól z brejku gól, nebo jsme tady vedli před poslední třetinou 3:1 a prohráli 3:5. Takže jsme nyní hráli víc dozadu a snažili se urvat každý souboj, abychom odsud něco odvezli," poznamenal střelec vítězného gólu.

Každá série jednou končí

Zlín pod Ještědem padl sedmkrát v řadě, naposledy si odvezl tři body před více než čtyřmi lety v lednu 2015 za hubený triumf 1:0, kdy Severočechy ještě vedl Rostislav Čada...

„Ale každá série jednou končí. Pro nás tahle skončila v pravou chvíli, protože potřebujeme každý bod. Pro nás to jsou zlatý body. Dokázali jsme si, že můžeme hrát proti každému," pochvaloval si forvard Zlína, jenž bojuje o místa zaručující start v předkole play off. Momentálně na desátý Litvínov ztrácí jeden bod.

Reklama

Související témata: