Hlavní obsah

Pech rozhodl v prodloužení, ale nejásal. Měli jsme získat tři body, štvalo útočníka Sparty

Chomutov

Pět bodů ze dvou zápasů na ledě soupeřů během tří dnů vytěžili hokejisté pražské Sparty v extralize. Po nejtěsnější páteční výhře 1:0 v Mladé Boleslavi uspěli i v neděli v Chomutově díky úspěšně zvládnutému prodloužení. Vítěznou trefu na 3:2 obstaral zkušený útočník Pražanů Lukáš Pech. K absolutní spokojenosti mu ale přece jen něco chybělo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Pech

Článek

Zápas jste měli velmi dobře rozehraný. Přesto berete „jen" dva body.

Ano, je pravda, že jsme vedli 2:0 a rýsující se triumf v základní hrací době jsme ztratili. Bohužel tam byla z naší strany nepříjemná klasika. Dostali jsme se často do oslabení a v takových situacích mužstvo vypadne ze hry a z tempa. Když naskakují početní oslabení, je to čím díl tím horší. Za stavu 2:2 nikdo nechtěl udělat chybu a inkasovat. Bod pro oba celky po šedesáti minutách je asi zasloužený, v prodloužení jsme byli nakonec šťastnější. A nemuselo dojít na nájezdy.

Jakým soupeřem byli domácí Piráti?

Chomutov hrál sympaticky, bojuje o únik ze třináctého místa. Přesto si myslím, že jsme tady něco ztratili a měli jsme vyhrát za tři body.

Sledujete intenzivně postavení v extraligové tabulce?

Po naší výhře v Boleslavi, která pak prohrála doma i v neděli, jsme měli šanci předstihnout ji bodově v tabulce. Takhle je to v tomto ohledu vyrovnané. Bojujeme ještě o šesté místo v tabulce. Jde pořád o spoustu bodů a nic není rozhodnutého.

Jak prožíváte blížící se závěr základní části soutěže?

Je to o hlavách. Když se daří, každému puk skáče na hůl. V opačném případě se projevuje i psychika. Ne všichni se s tím dobře vypořádávají,

Na velké rozbory není čas. Extraliga pokračuje nebývale náročným programem. Jaké je momentální rozpoložení hráčů Sparty?

V tomto období absolvujeme po reprezentační přestávce od minulého pondělí do úterý 19. února pět zápasů. Je to nabitý scénář. Teď se snažíme zregenerovat síly a připravit se na další utkání.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články