Hlavní obsah

Únik před baráží? Kdybychom nevěřili, nemusíme chodit na stadion, tvrdí chomutovský útočník Klhůfek

Chomutov

Vyhnout se baráži o udržení. S takovým cílem jdou hokejisté Chomutova do závěrečné fáze základní části extraligy a následných bojů ve skupině play out. Momentálně ztrácejí ze třináctého místa v tabulce na dvanácté Karlovy Vary tři body. „Díváme se dopředu a chceme umazat nepříznivý rozdíl," vyjádřil odhodlání kabiny Pirátů útočník Pavel Klhůfek, jenž vstřelil jeden gól svého mužstva v nedělním zápase se Spartou.

Foto: Profimedia.cz

Pavel Klhůfek vlevo překonává Marka Schwarze

Článek

Jak vnímáte současné dění v lize a vývoj v tabulce?

Ziskem bodu s pražským týmem jsme umazali manko na Karlovy Vary zase o malý krůček. Ještě zbývá poměrně dost zápasů, a když budeme podávat výkony jako proti Spartě, neměl bych o nás strach. Urvali jsme dva body v Plzni, což se tam mnohým soupeřům nestává.

A prohra 2:3 se Spartou v prodloužení?

Dokázali jsme si, že v našem týmu je síla. Srovnali jsme z 0:2 na 2:2. I přes konečný výsledek, který sice neznamenal vítězství, mám dojem, že nás utkání nakopne a posune dál.

Takže věříte, že nakonec odvrátíte hrozbu baráže?

Doufám, že se jí vyhneme. Kdybychom tomu nevěřili, nemuseli bychom chodit na stadion. A mohli bychom se sejít až v dubnu. Děláme maximum, abychom prostě dole nebyli a přeskočili jednoho soupeře. A napravili výpadek z první poloviny sezony.

Vše nasvědčuje tomu, že se boj o dvanácté místo, zaručující záchranu bez baráže, zúžil jen na dva kluby.

S Karlovými Vary hrajeme ještě jednou v základní části a dvakrát v play out. Hráči Varů si mohou říkat, že pokud vyhrají všechny tři vzájemné zápasy s námi, mohou být v pohodě. Ale pokud je vyhrajeme my, tak můžeme být taky v pohodě. Ale tak snadné to není ani z jedné strany.

Jak se vám zamlouvá současný náročný program v extralize? Už v úterý hrajete ve Vítkovicích.

Chceme se odpíchnout od třetí třetiny proti Spartě, kdy jsme na ledě lítali. Fyzicky jsme na tom dobře. Já jsem předtím moc nehrál, takže mám chuť do hokeje. Musíme si všechno srovnat v hlavách, připravit se a bodovat v Ostravě.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.