Hlavní obsah

Olomouc dotáhla Spartu. Hradec vyhrál v Brně, Vítkovice a Třinec si pořádně zastřílely

Praha
Aktualizováno

Šest zápasů nabídla dnes hokejová extraliga v rámci 46. kola. V akci byly i čtyři z pěti týmů bojujících o předkolo play off - desátý Litvínov podlehl Třinci 0:5, osmá Mladá Boleslav vyhrála 5:2 v Pardubicích a sedmá Sparta prohrála s dosud jedenáctou Olomoucí 1:3. Šlágrem kola byl souboj mistrovské Komety Brno s Hradcem Králové (0:3), Karlovy Vary prohrály v Liberci 1:3, Vítkovice rozdrtily Piráty 9:1.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Martin Erat z Brna se dožaduje u rozhodčího Radka Špringla vysvětlení trestu pro Petra Holíka.

Článek
Fotogalerie

Hitem kola byl souboj mistrovské Komety s Hradcem Králové. Brňané prohráli s Východočechy i počtvrté v sezoně a klesli na šesté místo. Hradec je druhý.

Celkově Mountfield porazil Kometu sedmkrát za sebou. Dvěma góly se na výhře hostí podílel útočník Radek Smoleňák, premiérové čisté konto v sezoně udržel Brandon Maxwell.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva Ondřej Němec z Brna a Matěj Chalupa z Hradce Králové.

Bílí Tygři porazili Energii popáté za sebou, hosté si připsali šestý nezdar v řadě. Gólem a asistencí se na výhře domácích podílel Marek Zachar. Liberec vede tabulku soutěže s náskokem šesti bodů na Hradec Králové, Karlovy Vary jsou po šesté porážce za sebou i nadále dvanácté.

Oceláři zabrali po třech porážkách za sebou a Litvínov porazili podesáté v řadě. Slezané si upevnili čtvrté místo v tabulce. Verva prohrávala už v 10. minutě 0:3 a ztratila důležité body v boji o desítku pro play off. Třinecký gólman Šimon Hrubec si připsal páté čisté konto v sezoně, dvakrát za vítěze skóroval Martin Růžička.

Vítkovice se po čtyřech venkovních zápasech, v nichž nezískaly jediný bod, vrátily poprvé od 25. ledna na domácí led. A úspěšně. Roman Szturc dal hattrick. Podruhé v extralize. Ten premiérový zaznamenal 31. ledna 2012, kdy Vítkovice v nájezdech porazily Spartu 3:2.

Dnes Vítkovičtí dosáhli nejvyššího extraligového vítězství od února 2005, kdy doma převálcovali Vsetín 8:0. Na domácím ledě zvítězili podesáté za sebou.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Zleva Tomáš Rolinek z Pardubic a Radim Zohorna z Mladé Boleslavi.

Mladá Boleslav zabrala po dvou prohrách, Dynamo porazila i počtvrté v sezoně. Rozhodující pro vývoj zápasu byla branka Radima Zohorny na 3:1 ze závěru druhé třetiny. Dynamo ve třetí části dokázalo jen snížit.

Souboj dvou týmů bojujících o předkolo play off byl k vidění v pražské O2 areně, kde Sparta přivítala Olomouc. Ta po dlouhé době vypadla z desítky, ale dnes se zase do ní vrátila. Uspěla po dvou prohrách a bodově se dotáhla na Pražany. Ti doma neuspěli už potřetí v řadě, celkově již počtrnácté v sezoně. Dvěma body pomohli k triumfu Hanáků útočníci Aleš Jergl a David Ostřížek. V tabulce tak Sparta klesla na osmé místo.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Zleva Martin Vyrůbalík z Olomouce, Kevin Klima ze Sparty a olomoucký brankář Branislav Konrád.

Kolo bude uzavřeno ve středu zápasem Plzně se Zlínem.

Hokejová Tipsport extraliga, 46. kolo:
Litvínov - Třinec 0:5
Branky: 9. a 54. Martin Růžička, 8. Raška II, 10. Gernát, 23. Svačina
Vítkovice - Chomutov 9:1
Branky: 3., 4. a 38. Szturc, 4. Lev, 13. Schleiss, 27. Trška, 36. Tybor, 48. P. Zdráhal, 50. Olesz - 52. Tomica
Kometa Brno - Hradec Králové 0:3
Branky: 12. a 54. Smoleňák, 11. Cingel
Liberec - Karlovy Vary 3:1
Branky: 8. Zachar, 14. L. Krenželok, 40. L. Hudáček - 5. Gríger
Pardubice - Mladá Boleslav 2:5
Branky: 24. Eklund, 43. P. Sýkora - 18. Skalický, 30. Kovačevič, 40. R. Zohorna, 54. D. Šťastný, 59. Klepiš
Sparta Praha - Olomouc 1:3
Branky: 12. Sill - 4. Irgl z tr. střílení, 23. Hlaváč, 33. Ostřížek
Utkání Plzeň - Zlín se hraje ve středu od 17:30

Reklama