Hlavní obsah

Litvínov - Třinec 0:5Třinec po třech prohrách zabral

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Raška 0 : 1
9. Růžička 0 : 2
10. Gernát 0 : 3
23. Svačina 0 : 4
54. Růžička 0 : 5
Záznam online reportáže

Hokejisté Litvínova podlehli v 46. kole extraligy doma Třinci vysoko 0:5 a prohráli s Oceláři už podesáté za sebou. Slezané tak zabrali po třech porážkách v řadě a upevnili si čtvrté místo v tabulce. Verva prohrávala už v 10. minutě 0:3 a ztratila body v boji o desítku pro play off. Třinecký gólman Šimon Hrubec si připsal páté čisté konto v sezoně, dvakrát za vítěze skóroval Martin Růžička.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Třinečtí se radují z gólu - ilustrační snímek.

Článek

Úřadující vicemistr chtěl předešlé porážky a začal aktivně. V první šanci se ve 2. minutě ocitl Dravecký, na druhé straně neměli přesnou mušku Válek a Graborenko. V šesté minutě nahrál chybně o zadním mantinel Trávníček k Růžičkovi, který ale na Januse nevyzrál.

Další chyby domácích už ale Oceláři trestali. V osmé minutě po rychlém protiútoku našel Marcinko rozjetého Rašku, který blafákem do bekhendu otevřel skóre. Sedmnáctiletý útočník tak v pátém extraligovém utkání oslavil premiérovou branku.

Přesně za minutu se Třinec radoval znovu. Vrána po průniku po pravé straně našel ideálně Růžičku, který zakončil do odkryté branky. Za další 52 sekund už to bylo 3:0. Gernát obral v obranném pásmu o puk Petružálka, přečíslení zakončil sám přesnou střelou z levého kruhu.

Litvínov nabízel soupeři šance dál. Zvýšit mohl z dalšího úniku Svačina, ale Janus zasáhl. V 18. minutě mu při Trávníčkově vyloučení pomohla k pravá tyč.

Ve 23. minutě se opět snadno dostal do dobré střelecké pozice na levém kruhu Svačina, vymetl protější horní roh a Janus přenechal své místo v brankovišti Petráskovi.

Domácím se nepodařilo zkorigovat skóre v první přesilovce při trestu Ondřeje Kovařčíka. Petrásek zase odolal při trestech Trončinského a Trávníčka, přičemž druhé oslabení zkrátil Hrňův faul. V 39. minutě měl největší šanci domácích v utkání Jurčík, ale Hrubec držel čistý štít.

V úvodu závěrečného dějství nepřekonal po Petružálkově přihrávce třineckého gólmana ani Mikúš. Hrubec si poradil i s Jurčíkovou střelou. Do dalších šancí ale Třinec domácí nepouštěl a bez problémů si pohlídal bezpečný náskok.

V 54. minutě po Vránově přihrávce dovršil výsledek kanonýr Růžička. Litvínov se nedokázal prosadil ani v 94 sekund trvající přesilové hře pěti proti třem.

46. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - HC Oceláři Třinec 0:5 (0:3, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 8. Raška II (Marcinko, D. Musil), 9. Martin Růžička (P. Vrána), 10. Gernát, 23. Svačina (D. Musil, Hrubec), 54. Martin Růžička (P. Vrána). Rozhodčí: Pešina, Horák - Špůr, Ganger. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Diváci: 3167.
Litvínov: Janus (23. Petrásek) - Ščotka, L. Doudera, Trončinský, Březák, Graborenko, Šesták - J. Petružálek, M. Hanzl, Trávníček - Válek, V. Hübl, F. Lukeš - Kašpar, J. Mikúš, Jurčík - Helt, P. Svoboda, M. Havelka. Trenéři: Razým a Skuhrovec.
Třinec: Hrubec - Roth, Gernát, D. Musil, Galvinš, Matyáš, Adámek - Martin Růžička, P. Vrána, Svačina - Hrňa, Marcinko, Dravecký - Š. Novotný, Polanský, Werek - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski - Raška II. Trenéři: Varaďa, M. Zadina a Raszka.

Reklama

Související témata: