Hlavní obsah

Vítkovice - Chomutov 9:1Vítkovice rozdrtily Chomutov, hattrickem přispěl Szturc

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Szturc 1 : 0
4. Szturc 2 : 0
4. Lev 3 : 0
13. Schleiss 4 : 0
27. Trška 5 : 0
36. Tybor 6 : 0
38. Szturc 7 : 0
48. Zdráhal 8 : 0
50. Olesz 9 : 0
52. Tomica 9 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Vítkovic rozdrtili ve 46. kole extraligy Chomutov 9:1 a razantně ukončili svou čtyřzápasovou sérii bez vítězství. Hvězdou zápasu se stal autor hattricku Roman Szturc. Ostravský celek zaznamenal nejvýraznější extraligové vítězství od 5. února 2005, kdy doma převálcoval Vsetín 8:0. Vítkovice na domácím ledě zvítězily podesáté za sebou.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Radost vítkovických hráčů. Ilustrační snímek.

Článek

I bez nadále zraněné brankářské jedničky Bartošáka odehrály Vítkovice takřka idylický zápas. Už v čase 3:42 vedly 3:0 a o výsledky bylo vzhledem k odevzdanosti soupeře v podstatě rozhodnuto.

Domácí vměstnali úvodní tři branky do pouhých 76 vteřin. Sztruc nejprve pohotově usměrnil za Petersova záda Výtiskovu ránu od modré čáry a o 50 sekund později tentýž hráč nadvakrát zakončil rychlý brejk. Vzápětí Gregorc křížným pasem vyzval Lva, který bez přípravy z úhlu zavěsil pod břevno a Peterse vyhnal na střídačku.

Vítkovice si po sérii venkovních nezdarů na špatně hrajících Pirátech dokonale zchladily žáhu. Ojedinělou příležitost za stavu 0:3 promarnil Koblasa a ve 13. minutě naopak Schleiss z druhé vlny přesnou střelou pohotově dokončil další ofenzívu Vítkovic.

Vítkovice utěšeně zvyšovaly vedení i ve druhé části. Hostům nepřála ani štěstěna, Knot si ve 27. minutě srazil Trškovo nahození do vlastní branky. Pak znovu vynikl i domácí brankář Dolejš, který zmařil Vantuchovo sólo.

Ke konci druhé části už byli Piráti na ručník. Tybor se zmocnil odraženého puku a přidal šestou branku, poté hattrick završil Szturc, který ujel v oslabení a poslal puk mezi Pavlátovými betony posedmé do chomutovské sítě.

Dolejš po Knotově ráně ochránil svou nulu i s přispěním tyčky, zatímco na druhé straně zachytil odražený kotouč před Pavlátem Zdráhal a skóroval poosmé.

Chomutov se blížil potupné desítce, v 50. minutě ji na pár okamžiků Pavlát oddálil chyceným trestným střílením Tybora. Jenže hned v dalším střídání vypálil zápěstím Olesz a chomutovský gólman máchl do prázdna.

Ač Vítkovice dohrávaly v euforii, volání publika po desítce nenaplnily. Nakonec i Dolejš přišel o čisté konto, když ho v 52. minutě překonal Tomica. Piráti si ale i tak připsali nejvyšší porážku v sezoně.

46. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Ridera - Piráti Chomutov 9:1 (4:0, 3:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 3. Szturc (Výtisk, Poletín), 4. Szturc (Trška), 4. Lev (Olesz, Gregorc), 13. Schleiss (O. Roman), 27. Trška (Dej), 36. Tybor (O. Roman, Šidlík), 38. Szturc, 48. P. Zdráhal (Šidlík, Š. Stránský), 50. Olesz (Kucsera, Trška) - 52. Tomica (Vantuch). Rozhodčí: Kika, Šír - Lederer, O. Polák. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 3723.
Vítkovice: Dolejš - Trška, Výtisk, Gregorc, Šidlík, Hrabal, D. Krenželok - Dej, Lev, Olesz - Tybor, O. Roman, Schleiss - Szturc, Poletín, D. Květoň - P. Zdráhal, Š. Stránský, Kucsera. Trenéři: Petr a Trnka.
Chomutov: Peters (4. Pavlát) - Knot, Trefný, Buchtela, L. Kovář, Blaha, Dietz, D. Zeman - Duda, V. Růžička ml., Sklenář - Klhůfek, Vantuch, Tomica - J. Stránský, Koblasa, A. Raška - J. Havel, Chlouba, Marjamäki. Trenéři: V. Růžička st., Martínek a J. Šťastný.

Reklama

Související témata: