Hlavní obsah

Smoleňák slavil gól pod kotlem Komety. Vím, jak jsem v Brně oblíbený, culí se

Počtvrté za sebou hráli po reprezentační přestávce na soupeřově kluzišti a počtvrté triumfovali v základní hrací době. Hokejisté Hradce Králové rozhodli o výhře 3:0 v extraligovém duelu na ledě obhájců titulu v Brně už v úvodní třetině dvěma slepenými góly v rozpětí 62 vteřin. Kometa, jíž chyběl nemocný kanonýr Mueller, naopak poprvé po pauze nebodovala a porážkou si zkomplikovala boj o elitní šestku.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Radek Smoleňák z Hradce Králové po gólu proti Brnu.

Článek

Mountfield zdolal úřadujícího mistra v této sezoně ve všech čtyřech duelech, v nichž ztratil jediný bod. „S Kometou jsou to vždycky hodně speciální zápasy. Každý se na ni chce vytáhnout. Zase jsme proti ní podali víc než stoprocentní výkon," usmívá se hradecký útočník Radek Smoleňák, který potřetí v tomto extraligovém ročníku vstřelil Brnu dva góly. První z nich oslavoval pod kotlem Komety. „Vím, jak jsem v Brně oblíbený, tak jsem fanoušky trochu poškádlil. Mě takhle vyhecované zápasy hrozně baví. Nevadilo mně, že mi diváci nadávali. Ať se trochu vyventilují," culí se.

Rozhodčí mu hned spěchali domluvit. „Co mi říkali? Že jsem krásně z úhlu překonal Čiliaka," vtipkuje Smoleňák. „Ne, to byl žert. Samozřejmě že mě nabádali, abych si to odpustil," prozradil Smoleňák.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva Radek Smoleňák a zraněný Petr Koukal z Hradce Králové.

Vítězství si cenil o to víc, že Mountfield postrádal několik marodů. K nim během utkání přibyli Dragoun a Koukal. „O to jsem na náš tým pyšnější. Snad se kluci brzy uzdraví," přeje parťákům.

Brněnský útočník Petr Holík si postěžoval, že jeho celek neproměnil ani vyložené šance. „Výsledek je pro nás dost krutý, vždyť Hradec nebyl herně lepší. Dost nás ovšem poznamenal smolný první gól," stýská si. „Naším hlavním problémem ale je, že se nám v poslední době nedaří v koncovce," smutní.

Kometa v předchozích třech extraligových střetnutích vstřelila v řádné hrací době pokaždé po jedné brance. Proti Východočechům vyšla úplně naprázdno. „Snad už to v pátek v Karlových Varech zlomíme," doufá Holík.

Reklama

Související témata: