Hlavní obsah

Zlín - Sparta 4:1Pražané si zkomplikovali boj o desítku, domácí rozhodli ve druhé třetině

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Valenta 1 : 0
12. Piskáček 1 : 1
14. Fořt 2 : 1
22. Kulda 3 : 1
27. Šlahař 4 : 1
Záznam online reportáže

Praha

Hokejisté Zlína porazili ve 47. kole extraligy Spartu 4:1. Berani se na pozicích, které zajišťují předkolo play off, dotáhli bodově na svého dnešního soupeře, získali navíc tříbodový náskok na jedenáctý Litvínov. Pražané sice v první třetině odpověděli na vedoucí trefu Zlínských, ale to bylo z jejich strany vše.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Jan Košťálek ze Sparty a David Nosek ze Zlína.

Článek
Fotogalerie

Středeční debakl 2:9 z Plzně hodili domácí za hlavu, na domácím ledě nastoupili na Spartu s velkým tlakem a po zásluze šli do vedení. V 11. minutě Dufek při přečíslení vybídl mezi kruhy ke střele Valentu, který se přesnou ranou pod horní tyč nemýlil. Pro Dufka to byl první bod hned v prvním zápase za Berany.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Miroslav Forman ze Sparty, Jakub Ferenc ze Zlína a Lukáš Pech ze Sparty.

Za minutu a půl však bylo vyrovnáno - gólman Kašík pustil za svá záda nikterak ostrou střelu Piskáčka. Domácí si už v čase 13:17 vzali vedení zpět, když Noskovu odraženou střelu zametl do sítě Fořt. Pražané sice moc šancí v první třetině neměli, ale když už, tak to stálo za to. Vyrovnání měl na holi Rousek, zblízka ale místo prázdné branky nastřelil jen tyč.

Rozhodla prostřední třetina

Vstup do prostředního dějství byl taktéž v režii Beranů. Po dvou minutách dostal přesně nabito Kulda, který zvyšoval již na 3:1. Další nepovedené představení Pražanů pokračovalo, ve 27. minutě již na rozdíl tří branek zvyšoval tečí Šlahař.

Následně přišel zajímavý okamžik: Machovský odjel z branky střídat, po debatě s náhradním brankářem Sedláčkem, který ve Zlíně sezonu začínal, se ale vrátil do brankoviště duel dochytat.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Andrej Kudrna ze Sparty a brankář Sparty Matěj Machovský.

Zlín už po zbytek hrací době zápas kontroloval, a to i proto, že se dokázal vyvarovat faulů. První přišel až v 51. minutě, Pražané už se ale do hry dostat nedokázali. V poslední minutě mohl alespoň kosmeticky upravit skóre Pech, při nařízeném trestném střílení ale hrubě selhal a korunoval tak tím dnešní výkon Sparty.

47. kolo hokejové extraligy:
PSG Berani Zlín - HC Sparta Praha 4:1 (2:1, 2:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 11. Valenta (Dufek), 14. Fořt (D. Nosek), 22. E. Kulda (P. Sedláček), 27. Šlahař (P. Sedláček, Kubiš) - 12. Piskáček (Pech, Buchtele). Rozhodčí: Jeřábek, Pešina - J. Frodl, Komárek. Vyloučení: 2:4. Bez využití. Diváci: 5427.
Zlín: Kašík - D. Nosek, Freibergs, Řezníček, Gazda, Ferenc, Valenta, Matyáš Hamrlík - Šlahař, Fořt, Kubiš - Okál, Honejsek, Herman - E. Kulda, P. Sedláček, Fryšara - Dufek, Popelka, L. Krejčík. Trenéři: Robert Svoboda, Martin Hamrlík a Hrazdira.
Sparta: Machovský - Blain, Kalina, T. Voráček, Piskáček, Košťálek, Tomáš Dvořák, Delisle - Smejkal, Sill, M. Beran - Roberts Bukarts, Klimek, Jarůšek - Forman, Pech, Buchtele - Rousek, Kevin Klíma, A. Kudrna. Trenéři: Krupp a J. Nedvěd.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články