Hlavní obsah

Chomutov - Pardubice 3:0Boj ze dna tabulky ovládli Piráti, Pardubice skvělého Kanaďana nepřekonaly

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Klhůfek 1 : 0
38. Raška 2 : 0
47. Bláha 3 : 0
Záznam online reportáže

Praha

Hokejisté Chomutova porazili ve 47. kole extraligy v souboji týmů ze dna tabulky poslední Pardubice 3:0 a bodově se dotáhli na dvanácté Karlovy Vary. Piráti se oklepali z úterního debaklu na ledě Vítkovic 1:9 a připsali si třetí výhru z posledních pěti utkání. Dynamu unikli na rozdíl 13 bodů. Kanadský gólman Justin Peters udržel potřetí v sezoně čisté konto.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hráči Chomutova se radují z gólu.

Článek
Fotogalerie

Do utkání sice vstoupily aktivněji Pardubice, ale skóre otevřel v páté minutě po Blahově střele z dorážky z pravého kruhu Klhůfek. V polovině úvodního dějství se Havel protáhl do zakončení a vybojoval pro svůj tým přesilovku, ve které však Piráti vedení nenavýšili.

Dynamo přestávkou přerušenou početní výhodu nevyužilo, a tak mohli udeřit opět domácí. Jenomže Raškův pokus sudí po konzultaci u videa neuznali jako gól kvůli kopnutí. Krátce po polovině hrací doby hráli Chomutovští ve čtyřech proti třem a pak i v klasické přesilovce, ale neprosadili se. Ve 38. minutě však Tomica vyzval Rašku, který tentokrát dostal puk za čáru v souladu s pravidly a zvýšil na 2:0.

V úvodu závěrečné části Chomutovští ubránili oslabení, za pár okamžiků zaznamenal svůj první extraligový gól obránce Blaha z vrcholu pravého kruhu. Slavil tak ve 21. zápase. Dynamo se nedočkalo branky ani v 56 sekund trvající přesilové hře pěti proti třem. V největší šanci před odkrytou brankou neuspěl Sýkora a Peters uhájil čisté konto.

47. kolo hokejové extraligy:
Piráti Chomutov - HC Dynamo Pardubice 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 5. Klhůfek (Blaha), 38. A. Raška (Tomica, Dietz), 47. Blaha (V. Růžička ml.). Rozhodčí: Horák, R. Svoboda - Brejcha, D. Jelínek. Vyloučení: 7:5, navíc Dietz (Chomutov) 10 min. Bez využití. Diváci: 3571.
Chomutov: Peters - Knot, Trefný, L. Kovář, Jank, Blaha, Dietz - Marjamäki, V. Růžička ml., Sklenář - Klhůfek, A. Raška, Tomica - Duda, Vantuch, Koblasa - J. Havel, Gut, Chrpa. Trenéři: V. Růžička st., Martínek a J. Šťastný.
Pardubice: M. Klouček - Porseland, Eklund, Holland, J. Mikuš, Schaus, J. Zdráhal - Horký, Mandát, Rolinek - P. Sýkora, Ihnacak, Marosz - Koffer, Poulíček, Machala - Hovorka, Bubela, Dušek. Trenéři: Lubina a Čáslava.

Reklama

Související témata:
  Kladno - Vsetín dnes 18 : 00
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín