Hlavní obsah

Zachytal si proti Jágrovi a teď brankář Stezka kvituje zlepšení Chomutova

Chomutov

Hokejový brankář Aleš Stezka kombinuje ve druhé polovině probíhající sezony působení ve dvou soutěžích. V extraligovém Chomutově plní podle potřeby roli dvojky za Justinem Petersem a současně chytá za prvoligový Slovan Ústí nad Labem. A má za sebou nebývale zajímavé a důležité tři dny. Ve středu čelil na Kladně útočníkovi Jaromíru Jágrovi a v pátek byl na střídačce Chomutova při zápase, po němž se domácí Piráti bodově dotáhli v tabulce extraligy na dvanácté Karlovy Vary. „Je to super, ale zůstáváme při zemi,“ svěřil se Stezka v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hráči Chomutova se radují z gólu.

Článek

Jaké to bylo – zachytat si v mistrovském zápase proti Jaromíru Jágrovi?

Obrovská zkušenost. Škoda že jsme Kladno neobrali o nějaké body. Jeli jsme tam ale jen s patnácti hráči a málokdo čekal, že můžeme být favoritovi odolným soupeřem. Všichni kluci v poli to odehráli na sto procent. Když na vás jedou Jaromír Jágr s Tomášem Plekancem, nemůžete v tu chvíli přemýšlet nad tím, že je to zrovna Jágr. Nějaké šance si vytvořili, ale během utkání není čas na nic. Až zpětně si řeknete: bylo super, že na mě vystřelila legenda českého hokeje a že jsem ji chytil střelu.

Co pro vás konfrontace s hvězdným útočníkem v první lize znamená?

Je fajn, když si zachytám proti Jágrovi, ale abych z toho dělal nějaké haló, to ne. Takové zápasy beru jako zpestření. Může se stát, že se potkáme zase někdy na ledě a dá mi gól.

Přejděme k Chomutovu. Piráti porazili v pátek poslední Pardubice 3:0 a stáhli bodové manko na dvanácté místo v extralize.

Je to úleva. Ze začátku sezony se nám nedařilo, ale postupně jsme se zlepšovali. Snad z nás teď spadne psychická tíha. Dotáhli jsme se sice na Karlovy Vary, v nějakém směru je to pozitivní faktor, ale pořád je o co hrát. Zdaleka není nic rozhodnuto. Čeká nás pět zápasů základní části a šest ve skupině play out. Důležité bude, abychom sbírali body a dostali Karlovy Vary pod sebe. Zůstáváme při zemi, musíme dál bojovat.

Jak vnímáte vítězství nad Pardubicemi?

Bylo vidět, že soupeř není v psychické pohodě a že se v tom trápí. Nikomu nepřeji nic zlého, je to tradiční extraligový klub. Ale pardubická situace není vůbec dobrá.

Jaká je nálada v chomutovské kabině?

Asi jiná, než kdybychom byli v první šestce. Ale není nijak špatná. V Chomutově je tým profesionálů. Hráči už nějakou dobu hrají hokej a zachovávají si zodpovědný přístup, abychom to dotáhli do zdárného konce. Nikdo nechce v dubnu absolvovat baráž a strachovat se o záchranu.

Reklama

Související témata: