Hlavní obsah

Legenda je zpátky! Sparta nasadí do hry borce, který s ní vyhrál čtyři mistrovské tituly

Praha

Měsíc s mužstvem jen trénoval, dostával se do kondice a čekal na povolávací rozkaz, kdyby bylo se Spartou zle a ta svou ikonu potřebovala na ledě i v zápasech. Ten moment teď přichází. Dvaačtyřicetiletý útočník a dlouholetý kapitán Sparty Jaroslav Hlinka bude figurovat na soupisce Pražanů ve středečním utkání 48. kola proti Třinci!

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejový útočník Jaroslav Hlinka ve středu opět oblékne dres pražské Sparty.

Článek

Teče jim do bot, a jestliže ještě v závěru minulého týdne spřádali plány, jak zaútočit na přímý postup do čtvrtfinále, nyní budou rádi, když zůstanou na pozicích pro předkolo. Sparťané jsou zatím desátí, jedenáctý Litvínov ale na ně ztrácí pouhé tři body.

Herně se mužstvo trenéra Uweho Kruppa souží a německý stratég doufá, že právě osoba Jaroslava Hlinky, rekordmana v počtu odehraných zápasů za Spartu (838) i klubové produktivity (723) a majitele čtyř mistrovských titulů s klubem s eskem na prsou, může pomoct.

„Udělám všechno pro to, abych své Spartě a klukům v kabině v této situaci pomohl, jak nejlépe budu umět. Ať už na ledě, nebo v kabině, udělám všechno proto, aby se nám podařilo sezonu zachránit a skončili na nejvyšším možném místě," uvedl Hlinka pro oficiální stránky Sparty.

Její dres oblékl mistr světa z roku 2001 naposledy loni v březnu v neúspěšném předkole play off s Libercem. V probíhající sezoně dlouho jen trénoval, v lednu ale s dalším veteránem Jaroslavem Bednářem začal nastupovat za druholigové Vrchlabí, které se netají ambicemi postoupit do Chance ligy. Hlinka za Vrchlabí odehrál devět zápasů s bilancí dvou gólů a pěti asistencí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Sparty Praha Jaroslav Hlinka.

Nyní v krkonošském klubu končí a bude pokračovat ve Spartě, v níž má od konce ledna vyřízenou možnost střídavých startů. V klubu, za který ve své kariéře odehrál těžko uvěřitelných sedmnáct sezon.

„Věříme, že nám Jarda pomůže v závěrečné fázi sezony. S mužstvem každý den trénuje a snaží se co nejvíce přispět svými zkušenostmi," říká sportovní manažer Sparty Michal Broš.

Reklama

Související témata: