Hlavní obsah

Pardubice dopsaly na soupisku 46letého brankáře. Vrací se i potrestaný Svoboda

Praha

Věk je jen číslo. Tohle si může říkat šestačtyřicetiletý generální manažer pardubických hokejistů Dušan Salfický, kterého klub zapsal na soupisku posledního týmu Tipsport extraligy. Naposledy stál v brance v sezoně 2013/2014 právě v dresu mužstva z východu Čech. „Musela by nastat opravdu zcela mimořádná situace, abych do utkání zasáhl,“ tvrdí překvapivá gólmanská posila.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Pardubic Dušan Salfický. Dostane se letos do branky?

Článek

Pardubice prožívají nepovedou sezonu. Odstartovaly s hlavním trenérem Milošem Holaněm, kterého nahradil zkušený Břetislav Kopřiva. Tento lék ale také nezabral a od 3. prosince 2018 velí ze střídačky týmu pardubický patriot Ladislav Lubina. Nyní má Dynamo ztrátu 13 bodů na předposlední Chomutov.

Klub čeká boj o udržení v nejvyšší soutěži. „V minulosti podobný krok učinila Sparta s Petrem Břízou v roce 2007. Nechal jsem se dopsat na soupisku pro případ opravdu zcela mimořádné situace. Věřím, že ke kroku, že bych chytal, nedojde," přeje si Salfický.

Foto: Profimedia.cz

Bývalý hokejový brankář Adam Svoboda se vrací zpět do Pardubic.

Pardubice mají nyní na soupisce šest gólmanů, a to včetně nové posily a juniorů. „Občas si chodím s A týmem zatrénovat stejně jako dříve. Vždy tak činím i ve snaze podpořit hráče morálně přímo v tréninkovém procesu. Chceme být tak všichni připraveni pro náročný závěr sezony, na všechny možné hypotetické situace," dodává gólman, který v české reprezentaci odchytal 34 utkání.

Návrat hříšníka Svobody

Další novinkou z klubu je návrat trenéra gólmanů Adama Svobody, který v lednu způsobil autonehodu a byl pod vlivem alkoholu. Po Pardubicích, kde působil jako trenér brankářů, byl mistr světa z roku 2005 vyhozen i od národního týmu do osmnácti let, kde zastával stejnou pozici jako v Dynamu. Po více než měsíci je zpět.

„Každý hráč ve své kariéře ve snaze podávat co nejlepší výkony spolupracuje se svými osobními trenéry. Klub Dynamo Pardubice nedávno ukončil smluvní spolupráci s Adamem Svobodou. Oba brankáři A týmu poté projevili přání pokračovat s ním v nastavené spolupráci. Najímají si tedy jeho externí služby. Klub, pro který Adam odvedl mnoho cenné práce jako hráč i trenér, je umožňuje realizovat i během tréninkových jednotek A týmu. Za tuto možnost Adam nabídl šéftrenérovi brankářů Jaroslavu Landsmanovi své využití zcela zdarma pro potřeby sportovních tříd," okomentoval návrat pardubický manažer marketingu Jan Hrabal.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice