Hlavní obsah

Sparta - Karlovy Vary 4:3 SNSparta vydřela po nájezdech výhru nad Vary, které prohrály podesáté za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Vlach 0 : 1
19. Piskáček 1 : 1
28. Skuhravý 1 : 2
28. Pech 2 : 2
33. Ouellet-Blain 3 : 2
49. Skuhravý 3 : 3
65. Bukarts (rozhodující nájezd) 4 : 3
Záznam online reportáže

Praha

Hokejisté Karlových Varů utrpěli v extralize už desátou porážku v řadě, když v utkání 49. kola prohráli na ledě Sparty 3:4 po samostatných nájezdech. Ten vítězný proměnil Roberts Bukarts a přerušil tak třízápasovou šňůru Pražanů bez vítězství. Náskok desáté Sparty na jedenáctý Litvínov se i přes její výhru smrskl na dva body a právě s Chemiky se svěřenci Uweho Kruppa utkají v důležitém souboji o předkolo play off v neděli.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Zleva Roberts Bukarts ze Sparty a Stanislav Balán z Karlových Varů.

Článek

Sparta vstoupila do utkání velmi aktivně a blízko prvnímu gólu byl zejména Forman, který ale místo odkryté branky trefil jen lapačku, kterou gólman Bednář stačil na poslední chvíli natavit. Vary byly jedenáct minut zcela neškodné, jenže udeřily hned z první šance, neboť Vlachovu nenápadnou střelu brankář Machovský překvapivě nezastavil.

Pražané i za nepříznivého stavu pokračovali v tlaku, v 15. minutě překazila Klimkovi radost nastřelená tyč. Na konci třetiny domácí přes minutu svírali Západočechy v jejich pásmu. Ti když se konečně osvobodili, vyrazili všichni střídat, čehož využil Piskáček, rychle si nabruslil zpátky do útočného pásma a ranou těsně nad ledem překonal Bednáře.

Po první přestávce hosté zvýšili tempo, a když unikajícího Balána zahákoval Pavelka, bylo nařízeno trestné střílení. V něm ale Balán se střelou mezi betony neuspěl. Ve 28. minutě hrály Vary první přesilovku, kterou kapitán Skuhravý střelou z pravého kruhu proměnil.

Jenže za dalších 42 vteřin bylo opět srovnáno. Kudrna z otočky našel Pecha, kterému stačilo jen nastavit hůl, aby kotouč usměrnil do prázdné branky. O necelých pět minut později už Sparta poprvé v utkání vedla a i ona zužitkovala svou premiérovou hru v početní převaze. Před brankovištěm se nejrychleji zorientoval Blain a poslal puk za ležícího Bednáře.

Uklidňující čtvrtý gól ale Pražané nepřidali a naopak ve 49. minutě, přesně v době konce hostující přesilovky, se Skuhravý natlačil před branku, do které si puk nešťastně dorazil Piskáček a ve 49. minutě bylo skóre opět vyrovnané.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Hráči Sparty se radují z gólu.

A se Spartou mohlo být ještě hůř, protože šest minut před koncem základní hrací doby unikli Karlovarští do přečíslení dvou na jednoho, zakončujícího Kohouta ale vychytal Machovský, takže se šlo do prodloužení. V něm byl vyloučen hostující Gríger, Sparta ale přesilovku čtyři na tři promarnila.

A tak rozhodly až nájezdy. Zatímco za hosty proměnil nájezdem á la Peter Forsberg jen Roman Vlach, za Spartu se trefili Černoch s Bukartsem.

49. kolo hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - HC Energie Karlovy Vary 4:3 po sam. nájezdech (1:1, 2:1, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 19. Piskáček, 28. Pech (A. Kudrna, M. Forman), 33. Blain (Rousek, K. Klíma), rozhodující sam. nájezd Roberts Bukarts - 12. R. Vlach (J. Černý), 28. Skuhravý (Kozák, R. Vlach), 49. Skuhravý. Rozhodčí: Pešina, Kika - Bryška, Pešek. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. Diváci: 6190.
Sparta: Machovský - T. Pavelka, Piskáček, Blain, Kalina, Košťálek, Tomáš Dvořák, T. Voráček - M. Forman, Pech, A. Kudrna - Roberts Bukarts, J. Hlinka, Klimek - Černoch, Sill, Smejkal - Rousek, K. Klíma, M. Beran. Trenéři: Krupp a J. Nedvěd.
Karlovy Vary: J. Bednář - Plutnar, Šenkeřík, Eminger, Kozák, Podlipnik, Šafář, L. Forman - T. Rachůnek, Gríger, O. Beránek - J. Černý, R. Vlach, T. Mikúš - Balán, Skuhravý, Gorčík - Stloukal, Kverka, Kohout. Trenéři: Pešout a Mariška.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec