Hlavní obsah

Útočníci Berger a Bičevskis pokračují v Hradci Králové

Hradec Králové

Hokejoví útočníci Jan Berger a Maris Bičevskis budou i nadále působit v extraligovém Hradci Králové. Oba hráči podepsali s Východočechy nové roční smlouvy s opcí. Klub o tom informoval na svém oficiálním webu.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Hráči Hradce Králové, ilustrační snímek.

Článek

"Jde o dva velice pracovité hráče, kteří jsou pro tým platní zejména po defenzivní stránce. Maris je centr se zkušenostmi z reprezentace, navíc specialista na oslabení. Honza Berger je v Hradci od mládeže, je to silový pracovitý útočník, který svým důrazem obohatí hru mužstva," uvedl sportovní manažer Jaroslav Bednář.

Sedmadvacetiletý lotyšský reprezentant Bičevskis působí v Mountfieldu první sezonu. Doposud odehrál 41 zápasů s bilancí dvou branek a osmi asistencí.

O tři roky starší Berger je hradeckým odchovancem, v aktuálním ročníku nastoupil v extralize jen ve čtyřech utkáních. Poté se zranil a po uzdravení se přesunul do druholigového Vrchlabí, kterému pomáhá v postupu do první ligy.

"Jsem rád, že s námi Honza Berger po delším přemýšlení podepsal nový kontrakt a bude nadále součástí týmu. V případě Marise Bičevskise měl hlavní trenér eminentní zájem o jeho další působení v našem klubu, takže dohoda s ním byla velice rychlá a korektní," řekl generální manažer Aleš Kmoníček.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice