Hlavní obsah

Plzeň už zná trest za řádění fanoušků

Praha

Za řádění svých fanoušků, kteří vhozenou lahví v utkání 50. kola hokejové extraligy proti Třinci trefili hlavního rozhodčího Jana Hribika, už zná Plzeň trest. Předseda disciplinární komise Viktor Ujčík udělil Západočechům pokutu 120 tisíc korun a současně uložil klubu trest odehrání jednoho soutěžního utkání bez přítomnosti diváků s podmínečným odkladem na zkušební dobu do 30. dubna tohoto roku. Vztahuje na všechny sektory stadionu s výjimkou VIP sektorů.

Foto: www.hokej.cz

Rozhodčí Jan Hribik byl zasažen lahví při utkání Plzně s Třincem.

Článek

Za porušení herního řádu soutěže, kterého se klub dopustil tím, že v prostorách zimního stadionu byly prodávány nápoje v plechových obalech, což je kvůli bezpečnostním rizikům výslovně zakázáno, navíc uložil Ujčík Plzni padesátitisícovou pokutu.

Za vulgární, urážlivé a výhružné skandování domácích fanoušků potrestal Západočechy napomenutím.

Foto: Petr Horník, Právo

Fanoušci Plzně.

Podle disciplinárního řádu je možné v podobných případech uložit až půlmilionovou pokutu a trest odehrání utkání bez přítomnosti diváků až na šest měsíců.

Příznivci Plzně začali ve druhé třetině zápasu vhazovat na led plastové lahve a další předměty. Hribik byl uzavřenou plastovou lahví přímo zasažen do oblasti břicha a utkání muselo být na dobu nezbytnou k ošetření přerušeno.

Při přerušení došlo ke vhazování dalších předmětů na ledovou plochu a střídačku hostů a vulgárnímu skandování na adresu rozhodčích a hostujících hráčů včetně pokřiku „Měl´s ho zabít". Mezi předměty, vhozenými na hráčskou lavici, byla i uzavřená plechovka s nápojem, která zasáhla jednoho z hráčů hostů do oblasti ramene.

Pokutu 120 tisíc korun a podmínečné odehrání jednoho domácího utkání Plzně bez diváků udělil Ujčík s přihlédnutím k faktům, že byla ohrožena bezpečnost a zdraví účastníků utkání, kvůli čemužmuselo být utkání přerušeno, a že se jednalo již o třetí projednávaný případ v probíhající sezoně.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Předseda disciplinární komise Viktor Ujčík.

Ujčík nicméně ocenil součinnost, kterou klub při vyšetřování případu poskytl, stejně jako opatření, které vůči zvlášť agresivním fanouškům a v oblasti prodeje nápojů následně přijal. Zdůraznil však závažnost přestupku, při němž došlo k přímému zasažení a ohrožení zdraví účastníků utkání, které muselo být na dobu, nezbytnou k ošetření, přerušeno.

Zvlášť v případě plné plechovky přitom mohly být vzhledem k hmotnosti předmětu, balení a rychlosti pohybu následky – pokud by došlo k zásahu nechráněné části těla, například krční páteře – mnohem horší.

V tiskové zprávě klub uvádí, že trest akceptuje a nebude se proti němu odvolávat. Zároveň bude po divákovi, který zasáhl sudího Hribika lahví, pokutu vymáhat. "Diváka, který plastovou lahví zasáhl hlavního sudího Jana Hribika, se podařilo díky rychlému zásahu pořadatelské služby a za využití kamerového systému v Home Monitoring Aréně jednoznačně identifikovat. Klub proto bude vymáhat pokutu ve výši 120 000 Kč právě na tomto divákovi," uvedl klub na svých webových stránkách.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec