Hlavní obsah

Obránce Sparty uspěl s odvoláním, pokutu za údajný nafilmovaný pád nemusí platit

Praha

Kanadský hokejový obránce Sparty Jérémie Blain uspěl s odvoláním proti rozhodnutí disciplinární komise extraligy a nemusí platit pokutu ve výši deseti procent základní měsíční odměny za údajný nafilmovaný pád v utkání posledního kola základní části s Libercem. Deseti tisíc korun musí uhradit Olomouc, jejíž fanoušci v duelu 51. kola se Zlínem už potřetí v sezoně vhazovali na ledovou plochu předměty.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté Sparty Tomáš Pavelka (vlevo) a Jérémie Blain.

Článek

Předseda disciplinárky Viktor Ujčík na začátku tohoto týdne v Blainově případu rozhodl, že Kanaďan zneužil předchozího kontaktu s holí protihráče Petra Jelínka k tomu, aby se úmyslným upuštěním hole a rezignací na pokračování ve hře pokusil ovlivnit úsudek rozhodčích a získat výhodu pro vlastní mužstvo.

Po prostudování nových záběrů, které disciplinární komise dříve neměla k dispozici, ale nyní dospěla k závěru, že Blain se přestupku nedopustil a jeho jednání včetně následné reakce při upuštění hole bylo přímým důsledkem předchozího zákroku ze strany Jelínka. Trest pro Blaina proto zrušila.

Třicetitisícovou pokutou potrestala disciplinární komise Českého svazu ledního hokeje Havířov, jehož příznivci v první třetině utkání 54. kola základní části první ligy proti Českým Budějovicím vhazovali předměty na hráčskou lavici Motoru, politi hráče a členy realizačního týmu Jihočechů nápoji a plivali na ně.

Komise upozornila, že hráčská lavice hostů je v Havířově nedostatečně chráněna, její stříška je příliš krátká na to, aby dokázala vhozené předměty zachytit a počet členů pořadatelské služby v prostoru za ní byl nedostatečný, takže nedokázali uvedenému jednání zabránit. Pořádek byl zjednán teprve potom, co pořadatelé na vyzvání část míst nad hráčskou lavicí vyklidili, přičemž utkání musel být zhruba na osm minut přerušeno.

Reklama

Související témata: