Hlavní obsah

Zlín - Ml. Boleslav 2:1 PPStav série 2:2Zlín porazil v prodloužení Mladou Boleslav a vynutil si pátý duel

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Procházka 0 : 1
20. Fořt 1 : 1
69. Okál 2 : 1
Záznam online reportáže

Předkolo play off hokejové extraligy mezi Zlínem a Mladou Boleslaví rozhodne až nedělní pátý zápas. Čtvrtý duel na zlínském ledě dnes vyhráli domácí 2:1 v prodloužení, když vítěznou branku vstřelil v 69. minutě útočník Zdeněk Okál a vyrovnal stav série na 2:2.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hráči Zlína se radují z vyrovnávacího gólu proti Mladé Boleslavi.

Článek

Zápas, v němž domácí hráči odvraceli konec sezony, od prvních minut v žádném případě diváky nenudil. Už v úvodní minutě vypálil nebezpečně Klepiš a ukázal, že Bruslařský klub nebude jen bránit.

Hrdinou čtvrté minuty se stal zlínský obránce Valenta. Nejprve se nečekaně dostal do blízkosti branky hostů, ale Růžičku nepropálil. Vzápětí zlomil hůl a umožnil sólo Vondrkovi, kterého ale vychytal Kašík.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Brankář Mladé Boleslavi Jan Růžička v utkání čtvrtého předkola play off.

Přesto šli do vedení hosté. Ve středním pásmu bleskově otočili hru, dostali se do přečíslení a žabičku Šťastného usměrnil do sítě Martin Procházka. Zlín ale nakonec zúročil svoji nátlakovou hru, v přesilovce po obléhání Růžičkovy branky dotlačil puk za čáru Fořt.

Gól do šatny ale hráčům Mladé Boleslavi neublížil. Hodně bruslili, byli nebezpečnější směrem ke Kašíkově brance a drželi domácí dost daleko od vlastní branky. Nicméně vyložené šance tento styl hry nepřinášel. Až na jednu výjimku: ve 30. minutě se po přečíslení dvou na jednoho dostal před Kašíka Klepiš, ale šanci neproměnil.

Zlínskou naději na vedoucí gól zmařila tyč boleslavské branky, kterou rozezvučela Šlahařova bomba. Řezníčkovu ránu podobného kalibru spolehlivý mladoboleslavský gólman vyrazil do rohu kluziště.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zdeněk Okál ze Zlína vystřelil vprodloužení výhru nad Mladou Boleslaví.

Ve třetí třetině se přece jen více tlačili do koncovky domácí. V 46. minutě měl před sebou Sedláček prázdnou branku, ale nedokázal usměrnit puk mezi tyče. Zlínský tlak s přibývajícím časem rostl, společně s tím se ale zpevnila defenziva Mladé Boleslavi. Nicméně postupový gól měl na hokejce Skalický, jenže Kašík jeho bekhendový pokus zlikvidoval.

Zápas poprvé v sérii dospěl do dvacetiminutového prodloužení v klasickém počtu pěti proti pěti. V něm měl velkou šanci hostující Pabiška, ale z protiútoku vzápětí skóroval Okál a vynutil tak "Ševcům" rozhodující pátý duel.

Předkolo play off hokejové extraligy - 4. zápas:
PSG Berani Zlín - BK Mladá Boleslav 2:1 v prodl. (1:1, 0:0, 0:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 20. Fořt, 69. Okál - 14. M. Procházka (D. Šťastný, Žejdl). Rozhodčí: Hejduk, Úlehla - J. Svoboda, D. Klouček. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. Diváci: 4624.
Zlín: Kašík - D. Nosek, Freibergs, Ferenc, M. Novotný, Řezníček, M. Zbořil, Valenta - Dufek, Fořt, Kubiš - Šlahař, Honejsek, Herman - L. Krejčík, P. Sedláček, Okál - Š. Kratochvil, Popelka, E. Kulda. Trenéři: Robert Svoboda, Martin Hamrlík a R. Hrazdira.
Mladá Boleslav: J. Růžička - Pláněk, Dlapa, Kurka, Němeček, Kovačevič, Bernad - Vondrka, Klepiš, Skalický - D. Šťastný, Žejdl, L. Pabiška - M. Látal, P. Musil, M. Procházka - P. Kousal, Najman, Flynn. Trenéři: M. Hořava, Rulík a Patera.

Reklama

Související témata: