Hlavní obsah

Stejné fiasko Sparty jako loni. Teď to vypadá, že je všechno špatně, mínil Krupp

Praha

Uběhlo jen pár minut od chvíle, kdy hokejové Spartě po vyřazení v předkole play off s Vítkovicemi skončila sezona, proto se kouč Pražanů Uwe Krupp ještě nechtěl pouštět do podrobného hodnocení příčin neúspěšného ročníku. „Právě teď jsme všichni strašně zklamaní a není ta správná chvíle na bilancování a vynášení závěrů, jaká má první sezona ve Spartě byla,“ prohlásil německý trenér s tím, že na detailní rozbor teprve dojde.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Uwe Krupp.

Článek

Sparta sice ve všech čtyřech zápasech předkola Vítkovice výrazně přestřílela, v pátek dokonce nejjednoznačnějším poměrem 46:18, jenže hned ve třech duelech dokázala gólmana Ostravanů Bartošáka překonat jen jednou.

„Neměli jsme takovou efektivitu jako Vítkovice. Po většinu předkola jsme hráli dobrý hokej, ve většině herních ukazatelů jsme měli navrch. Jenže v té nejdůležitější; gólech; jsme vyhrát nedokázali," mrzelo Kruppa.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Brankář Sparty Matěj Machovský inkasuje gól po střele Michala Poletína z Vítkovic (není na snímku).

Sparta tak stejně jako loni, kdy Krupp mužstvo ještě nevedl, obsadí až konečné desáté místo. Na tým s každoročně nejvyššími ambicemi velká bída...

„Teď jsme všichni zklamaní a vypadá to, že je všechno špatně, myslím si ale, že za pár dní si uvědomíme, že jsou některé věci, na kterých se dá stavět. Několik mladých hráčů v našem týmu má před sebou nadějnou budoucnost," míní německý stratég, jenž má v pražském klubu platnou smlouvu i pro příští ročník.

Reklama

Související témata: