Hlavní obsah

Boleslavský mladík v předkole čaroval. Neměl jediný slabý zápas, smeká před ním trenér

Mladá Boleslav

Po vítězném předkole prožíval úžasné pocity. V létě si Jan Růžička vážně poranil koleno a mladoboleslavské spoluhráče dlouho sledoval jen z tribuny. Do brány naskočil až v lednu a stihl pouhých devět extraligových duelů. Svými výkony však trenéry přesvědčil natolik, že mu dali důvěru pro sérii se Zlínem, v níž se stal jedním z hlavních hrdinů.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Mladé Boleslavi Jan Růžička se raduje z postupu do čtvrtfinále.

Článek

„Kdyby mi v červnu někdo řekl, že v lednu za Boleslav zase začnu chytat, a navíc i v play off, tak na něj budu koukat, jestli se nezbláznil. Prognózy totiž nebyly dobré," přiznává dvaadvacetiletý hokejový gólman. Po návratu na led se nejprve rozehrával v pražské Slavii, kde postupně nabíral formu.

„Vděčím jí za hodně. Samozřejmě víme, jak potom dopadlo moje první utkání v extralize, kdy jsem dostal s Hradcem pět gólů. Zápas od zápasu jsem se ale cítil líp," říká šikovný brankář, jenž v závěru základní části vytlačil z brankoviště zkušeného Slovince Gašpera Krošelje.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva brankář Mladé Boleslavi Jan Růžička, Ondřej Najman, Radim Zohorna a Jiří Kurka z Mladé Boleslavi se radují z postupu přes Zlín.

V předkole nastoupil do všech pěti utkání a mužstvo držel. „Byl skvělý. Neměl jediný slabý zápas v sérii," chválil asistent trenéra Radim Rulík borce, jehož úspěšnost zákroků přesáhla 95 procent. V rozhodující nedělní partii ho překonal pouze Okál. Zbylých 31 střel polapil, spoluhráči navíc dobře čistili prostor před brankou. „Chtěli do něj jít, aby ho trochu rozhodili. Museli jsme si ho hlídat, protože je náš klenot," zdůraznil obránce Ondřej Dlapa.

Růžička dovedl Bruslaře do čtvrtfinále, v němž ho čeká velká výzva. Postaví se vítězům základní části z Liberce, kde má spoustu kamarádů. „Bude to pro mě hodně vyhecovaná série. Emoce budou ještě větší, než byly v předkole. Těším se na Romana Willa a Radana Lence," hlásí boleslavský gólman.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec