Hlavní obsah

Bílí Tygři s přehledem zvládli obrat, také Třinec přidal další výhru

mm, likSport.cz
Aktualizováno

Rčení "Můj dům, můj hrad", platí ve čtvrtfinálových sériích play off hokejové Tipsport extraligy v případě Třince a Liberce. Favorité vyhráli i druhé zápasy na domácím ledě a jsou v půli cesty do semifinále. Třinec zdolal ve čtvrtek Vítkovice 3:0 a Liberec přejel po obratu Mladou Boleslav 6:2. Série budou pokračovat v neděli v Ostravě respektive v Mladé Boleslavi.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor prvního libereckého gólu Petr Jelínek (vlevo) a Marek Zachar se radují.

Článek
Fotogalerie

Jen o jediný gól měl navrch Třinec nad Vítkovicemi ve středu na úvod čtvrtfinálové partie (3:2). Také ve druhém měření sil se Oceláři trefili třikrát, v každé třetině dali po jedné brance, a domácí Šimon Hrubec tentokrát pochytal všech 24 pokusů vítkovických hráčů.

Vítěznou trefu zaznamenal už v 10. sekundě utkání Vladimír Svačina a postaral se tak o čtvrtý nejrychlejší gól v historii play off české extraligy. Rekord drží Pavel Janků, který v dresu Zlína stihl dát Kladnu branku v semifinále play off v roce 1997 už sedm sekund po úvodním vhazování.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hráči Třince se radují z druhého gólu.

U dvou branek asistoval Martin Růžička, který už ve středu dvěma zásahy pomohl Ocelářům k úvodní výhře. Třetí utkání se bude hrát v neděli od 15 hodin v Ostravě.

Liberec znovu potvrdil roli favorita, do play off přišel jako vítěz základní části. V zahajovacím utkání před vyprodaným hledištěm zvítězil 5:1, o den později triumfoval znovu čtyřgólovým rozdílem (6:2) poté, co tři branky vstřelil v přesilovkách.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Mladé Boleslavi Jan Růžička.

Zápas sice začal šokem, kapitán hostů Michal Vondrka po pouhé půl minutě otevřel skóre. Domácí tím ale neznervózněl. Čtyřmi góly v řadě otočili Bílí Tygři vývoj zápasu a znovu  potvrdili, že na Boleslav před svými fanoušky umí, vyhráli už 19 utkání v řadě. Dvěma góly se na výhře domácích podílel kapitán Petr Jelínek, tři asistence si připsal Marek Kvapil.

Hokejová extraliga - čtvrtfinále play off, 2. zápasy:
Třinec - Vítkovice 3:0
Branky: 1. Svačina, 27. Chmielewski, 52. Polanský
Stav série: 2:0
Liberec - Mladá Boleslav 6:2
Branky: 10. a 24. P. Jelínek, 19. Filippi, 22. Lenc, 49. Birner, 51. L. Hudáček - 1. Vondrka, 29. R. Zohorna
Stav série: 2:0

Reklama