Hlavní obsah

Vítkovice - Třinec 1:2Stav série 0:3Oceláři znovu srazili Vítkovice, Třinec je jednu výhru od postupu mezi nejlepší čtyři týmy

MinutaMin. Tým Hráč Akce
24. Kovařčík 0 : 1
51. Růžička 0 : 2
60. Stránský 1 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Třince vyhráli v třetím utkání čtvrtfinále play off extraligy ve Vítkovicích 2:1 a jedno vítězství je dělí od postupu do semifinále. Třetí triumf ve čtvrtfinále vicemistrům zajistil svým třetím gólem v sérii Martin Růžička. Vítkovice se vyřazení pokusí odvrátit ve čtvrtém utkání na domácím ledě v pondělí od 17:00.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva Jaroslav Mrázek z Vítkovic a Martin Růžička z Třince.

Článek
Fotogalerie

Vítkovice vstoupily do utkání výrazně nejaktivněji ze všech tří dosavadních duelů v sérii, vzdor jejich snaze ale znovu vyloženější příležitosti počítal soupeř.

Po krátkých peripetiích s časomírou ve čtvrté minutě Bartošák odrazil výpad Vrány a pak zlikvidoval i Růžičkův pokus o bekhendové zakončení. Domácí byli střelecky aktivnější, ale gólové ambice mohl mít pouze v 15. minutě Tyborův pokus bez přípravy, který ke štěstí třineckého gólmana Hrubce mířil rovnou doprostřed branky.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva Josef Hrabal z Vítkovic a Jiří Polanský z Třince.

Rychlý vedoucí gól pro domácí nepřišel a ve druhé části se jejich pozice ještě zhoršila. Michal Kovařčík si ve 24. minutě v pravý okamžik poodstoupil z brankoviště zpátky do pole a mimo pozornost vítkovické defenzívy pak křížný Douderův pas z voleje napálil pod horní tyčku.

Vítkovice se ve snaze o rychlé vyrovnání až živelně vrhaly do útoku a několik následujících minut přineslo totálně otevřenou hru. Lev hned ve 25. minutě mohl srovnat, ale přečíslení dva na jednoho zakončil střelou do tyče, o další minutu Hrubec vlastní zaváhání v rozehrávce napravil proti dvěma pokusům Tybora.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva brankář Vítkovic Patrik Bartošák a Petr Vrána z Třince.

Aktivní pětiminutovku Vítkovic pak utlumilo vyloučení, v němž hosté obléhali Bartošákovu klec. Jedinečnou možnost na zvýšení náskoku ale měli už při hře pět na pět v závěru druhé části; Hrňa si blafákem položil Bartošáka, bekhendem však přestřelil.

Třinec v poslední dvacetiminutovce vše vsadil na kompaktní obranu, s níž si domácí při vší vůli neuměli poradit. Hosté jen čekali na rozhodující direkt. Vrána ve 49. minutě trefil tyčku, v 52. minutě ale od mantinelu narýsoval přesnou přihrávku na Růžičku, který z brankoviště prostřelil Bartošáka podruhé.

Pak už se vítkovické úsilí změnilo křeč. Po trestu pro Adamského zariskovali v šesti proti čtyřem, Stránský sice 21 sekund před koncem po 123 minutách odčaroval Hrubcovu neprůstřelnost, ale na více domácím nezbyl čas.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 3. zápas:
HC Vítkovice Ridera - HC Oceláři Třinec 1:2 (0:0, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 60. Š. Stránský (Trška, Kucsera) - 24. M. Kovařčík (M. Doudera, Cienciala), 52. Martin Růžička (P. Vrána, Werek). Rozhodčí: Pešina, Pražák - J. Ondráček, Špůr. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. Diváci: 9833 (vyprodáno). Stav série: 0:3.
Vítkovice: Bartošák - Trška, Hrabal, J. Mrázek, Výtisk, Gregorc, Šidlík, D. Krenželok - Dej, Lev, Olesz - Tybor, O. Roman, D. Květoň - Schleiss, Poletín, Szturc - P. Zdráhal, Š. Stránský, Kucsera. Trenéři: Petr a Trnka.
Třinec: Hrubec - Roth, M. Doudera, D. Musil, Galvinš, Matyáš, Adámek - Martin Růžička, P. Vrána, Svačina - Hrňa, Marcinko, Werek - Dravecký, Polanský, Adamský - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Cienciala - Chmielewski. Trenéři: Varaďa, M. Zadina a Raszka.

Reklama

Související témata: