Hlavní obsah

Liberec - Ml. Boleslav 2:1 PPStav série 4:1Liberec zdolal Mladou Boleslav a slaví postup do semifinále

MinutaMin. Tým Hráč Akce
28. Birner 1 : 0
37. Látal 1 : 1
65. Birner 2 : 1
Záznam online reportáže

lik, vapČTKSport.cz
Aktualizováno

Liberec porazil Mladou Boleslav 2:1 v prodloužení a čtvrtfinálovou sérii tak dotáhl k vítězství 4:1 na zápasy. Po roční pauze se opět dostal mezi čtyři nejlepší v play off hokejové extraligy. Rozhodl o tom v čase 64:32 v přesilové hře útočník Michal Birner. Bruslařský klub historický úspěch v podobě čtvrtého místa z roku 2016 nepřekoná ani nevyrovná.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Marek Kvapil z Liberce a brankář Mladé Boleslavi Gašper Krošelj.

Článek
Fotogalerie

Vítěz základní části Liberec doplnil mezi nejlepšími čtyřmi mistrovskou Kometu Brno a Třinec. O jeho soupeři v semifinále rozhodne až výsledek série Plzně s Olomoucí, v které vedou Západočeši 3:2 na zápasy. Bílí Tygři podle něj narazí buď na Kometu, nebo na Olomouc.

"Výsledek série úplně nevypovídá, jak těžkým soupeřem Mladá Boleslav byla. Já jsem rozhodně nečekal, že je přejedeme 4:0, i když to tak mohlo po úvodních dvou zápasech vypadat," řekl domácí kapitán Petr Jelínek.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Marek Kvapil po první liberecké brance.

Oba celky od úvodu hrály pozorně z obrany, šance dlouho chyběly a brankář hostů Krošelj i domácí Will si se střeleckými pokusy bez problémů poradili. Až v sedmé minutě se ocitl sám před slovinským gólmanem Bruslařského klubu Krenželok, ale neuspěl.

O tři minuty později se dostal do úniku Birner, ale Krošelj opět zasáhl. Mladá Boleslav se pak neprosadila při Redenbachově trestu a domácí také neuspěli při Pláňkově pobytu na trestné lavici. V početní výhodě hostů při Jelínkově trestu nepřekonal Willa Pacovský.

V úvodu druhého dějství při Najmanově vyloučení tečoval Valský přihrávku Filippiho, ale Krošelj svůj tým podržel. Na druhé straně už po přesilovce po akci Šťastného minul z dobré pozice Procházka. Při Kvapilově trestu mohli Bílí Tygři udeřit v oslabení, ale Vlach řešil přečíslení místo střely nepřesnou přihrávkou.

Liberec ale udeřil v přesilovce v 28. minutě, kdy pykal Pacovský. Kvapil využil clony, vypálil od modré čáry a puk se od Birnerových zad odrazil do Krošeljovy sítě. Bílí Tygři se pak tlačili za zvýšením náskoku, jenže gólman hostů odolal.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Jiří Drtina z Mladé Boleslavi a Jakub Valský z Liberce.

V 37. minutě po brejku vyrovnal Látal, jehož pokus z pravého kruhu nešťastně tečoval Kolmann. "Sérii jsme neprohráli dneska, ale první dva zápasy tady, kdy jsme do toho vstoupili s nějakým uspokojením, že jsme porazili Zlín. I s nějakým ostychem a pak se to proti takovému soupeři těžko dohání. Neříkám, že jsme je měli smáznout, ale určitě jsme byli poslední tři zápasy vyrovnaným soupeřem," řekl útočník Martin Látal.

Odpovědět mohl Hudáček, ale Krošelj při jeho šanci stačil puk vytěsnit lapačkou. Potom zahrozil ještě Kvapil.

Ve třetí třetině se Severočeši ubránili při trestu Valského. Po oslabení následoval tlak a série šancí Bílých Tygrů, ale Kvapil, Birner, Jelínek ani Lenc neuspěli.

V 54. minutě byl blízko gólu opět Lenc, ale trefil horní tyč, což si sudí Hejduk a Hodek ještě ověřili u videorozhodčího. O tři minuty později na druhé straně po přihrávce Skalického nezamířil přesně z pravého kruhu Klepiš. Prodloužení neodvrátila ani Ševcova rána.

V úvodu nastavení vyzkoušel Willa z úhlu Klepiš a domácí přečkali nápor Mladé Boleslavi. Potom Liberec zatlačil čtvrtou lajnu hostů a vynutil si Najmanovo vyloučení. To zužitkoval Birner, který trefil odkrytou branku. Bílí Tygři tak budou hrát semifinále potřetí za poslední čtyři roky. V roce 2016 slavili historický titul a o rok později získali stříbro.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 5. zápas:
Bílí Tygři Liberec - BK Mladá Boleslav 2:1 v prodl. (0:0, 1:1, 0:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 28. Birner (M. Kvapil), 65. Birner (Filippi, M. Kvapil) - 37. M. Látal (Hrdinka). Rozhodčí: Hejduk, Hodek - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 4:4. Využití: 2:0. Diváci: 7324. Konečný stav série: 4:1.
Liberec: Will - Ševc, Šmíd, Kolmann, Derner, Hanousek, Havlín, Doherty - Valský, P. Jelínek, L. Krenželok - Ordoš, L. Hudáček, Birner - Lenc, Filippi, M. Kvapil - Zachar, Redenbach, J. Vlach. Trenéři: Pešán a P. Augusta.
Mladá Boleslav: Krošelj - Kurka, Kotvan, Pláněk, Hrdinka, Kovačevič, J. Drtina - Vondrka, Klepiš, Skalický - D. Šťastný, R. Zohorna, M. Procházka - M. Látal, P. Musil, Pacovský - P. Kousal, Najman, Flynn. Trenéři: M. Hořava, Rulík a Patera.

Reklama

Související témata: