Hlavní obsah

Jágra čeká měsíc pravdy. Díky bohu za tu šanci, říká slavná 68

Kladno

Nejstarší aktivní český hokejista Jaromír Jágr i ve svých 47 letech stojí před nepoznanou výzvou. Chce mateřský klub, jehož je hrajícím vlastníkem, dostat po šesti letech mezi elitu.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Rozčílený Jaromír Jágr z Kladna v duelu play off s Přerovem.

Článek

Když loni na začátku února přijel ze zámoří definitivně domů, tak si předsevzal, že Kladno vrátí na extraligovou mapu. „Teď máme před sebou dvanáct zápasů o všechno. Hlavně se nesmíme sesypat, když se třeba ze začátku něco nepovede. Díky bohu, že máme vůbec tu šanci," vykládá Jágr, jemuž zranění nedovolilo zapojit se loni do baráže o extraligu.

„Možná se pozitivně projeví, že jsme jediní, kdo ji hrál i minulý rok, ale zatímco extraligové celky v posledních týdnech trochu šetřily opory, aby se vyladily na páteční start, my jeli v pekelném rytmu," říká Jágr a přirovnává baráž k MS, když ještě hrál každý s každým.

„Máme tři soupeře a s každým hrajeme čtyřikrát během měsíce pravdy," míní. Jágr ale nechce přeceňovat svůj význam pro Kladno. „Někdy jdu na led a už si přeju, abych z něj byl pryč, ale když jsem se do toho uvrtal, těžko z toho můžu vyskakovat," tvrdí a za tahouna Rytířů označuje Tomáše Plekance, jenž ovládl kanadské bodování prvoligového play off (4+11).

„Před sezonou nikdo nepočítal, že budeme mít takového hráče. To, že nahraje na góly a že je dá, to jsme čekali. Ale má důležité i další věci, třeba skvěle zvládá buly," tuší Jágr, že Plekanec se může stát rozdílovým hráčem baráže.

Reklama

Související témata: