Hlavní obsah

Jágr s Plekancem mlčí a Kladno se souží. Takhle nemůžeme uspět, zoufá si kouč Rytířů

Kladno

V pátek zasypali chomutovského brankáře Peterse pětačtyřiceti střelami, o dva dny později jich na pardubického gólmana Kacetla vyslali čtyřiatřicet. Jenže ani jedna z devětasedmdesáti ran Jágra, Plekance a spol. se neujala, takže kladenští hokejisté po dvou kolech baráže o extraligu nejenže čekají na první bod do tabulky, ale i na premiérový přesný zásah.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Jaromír Jágr z Kladna mezi hráči Pardubic.

Článek

„Takhle nemůžeme uspět. Už v Chomutově jsme si vypracovali dost šancí, a možná ještě větších než teď s Dynamem, ale gól prostě nedokážeme dát," zoufal si trenér Rytířů David Čermák po nedělní domácí prohře 0:5.

Jeho svěřenci přitom do duelu s Pardubicemi vyrukovali velmi aktivně, když ale hosté v 28. minutě zásluhou Hovorky otevřeli v přesilovce skóre a za dalších 62 vteřin přidal další gól Machala, Kladno zcela vypadlo z rytmu.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Jaromír Jágr z Kladna (vlevo) a brankář Pardubic Ondřej Kacetl (vpravo).

„Od tohoto momentu už to z naší strany byla křeč. Pardubice si to zkušeně pohlídaly dozadu a byly lepší. Vyhrály zaslouženě," musel uznat Čermák.

„Nemyslím si ale, že jsme byli o tolik horší, jak by mohl naznačovat konečný výsledek. Hrozně moc bychom ale potřebovali, hlavně kvůli zvednutí si sebevědomí, abychom už něco do branky dostali," povzdechl si kladenský útočník Patrik Machač, který na Kacetla vyslal hned osm střel, suverénně nejvíc za všech hráčů.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Šimon Jelínek z Kladna (vlevo) a Petr Sýkora z Pardubic.

„Jenže se málo tlačíme před bránu, takže gólmani většinu našich střel vidí. A to je pak těžké uspět. V baráži máme na všechno míň času než v základní části první ligy, a když nebudeme chodit před branku, góly dávat nebudeme," uvědomuje si Machač největší slabinu.

Kladno tak po dvou kolech baráže zůstává bez bodu a na druhé místo ztrácí body čtyři. „Pořád se ale ještě nic neděje. Loni jsme v baráži první dva zápasy taky prohráli a po sedmém kole jsme byli na prvním místě. Je to jen o nás. Potřebujeme ale konečně dát gól, který by nás nastartoval," ví Machač.

Další šanci na prolomení bodového i gólového půstu budou mít Rytíři v úterý, kdy doma přivítají České Budějovice.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice