Hlavní obsah

Blbec je blbec a blbcem zůstane. Chomutov musí platit za urážky rozhodčích

Praha
Aktualizováno

Předseda disciplinární komise hokejové extraligy Viktor Ujčík potrestal Chomutov finanční pokutou ve výši 20 tisíc korun za zneužití multifunkční videokostky v pátečním utkání prvního kola baráže proti Kladnu.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Legendární kladenský útočník Jaromír Jágr se snaží prosadit proti chomutovské přesile. Vlevo je David Štich, vpravo pak Pavel Klhůfek.

Článek

Probíhala pátá minuta druhé třetiny utkání, které nakonec Piráti vyhráli 2:0, když byl za faul na domácího útočníka Vladimíra Růžičku mladšího potrestán dvěma minutami obránce Rytířů Petr Hořava.

Na kostce nad ledem se v ten okamžik objevily záběry hlavního rozhodčího doprovázené částí textu písně Řiditel autobusu od skupiny The Tap Tap.

„Blbec je blbec a blbcem zůstane, někdo má krátký nohy, někdo dlouhý vedení... Blbec je blbec a blbcem zůstane, když máváš předpisy, tak měl bys je znát,“ ozýval se chomutovskou arénou text písně.

Chomutovu se totiž nelíbilo udělení menšího trestu pro Hořavu, měl totiž za to, že hlavní arbitři Hradil s Kubičíkem měli po zákroku na syna trenéra Pirátů nařídit trestné střílení. Komise rozhodčích ale následně dala oběma sudím za pravdu. „Hlavní rozhodčí postupoval vzhledem k plnohodnotnému zakončení akce zcela správně, když faul potrestal menším trestem,“ uvádí se v tiskové zprávě disciplinární komise.

Přestože klub předložil na vyzvání disciplinární komise pouze záznam v nízké kvalitě rozlišení a bez zvukové stopy, přestupek je z televizního záznamu utkání zřejmý.

Chomutov se podle disciplinárky záměrným a účelovým jednáním dopustil flagrantního porušení ustanovení herního řádu soutěže zakazujícího takové použití videokostky, které by podrývalo autoritu a narušovalo roli rozhodčích, podněcovalo divácké násilí a projevy nesportovního chování, případně k nim vytvářelo záminky.

Současně tak došlo k porušení zásady fair play, vyžadující respekt vůči všem účastníkům utkání.

Reklama

Související témata: