Hlavní obsah

Třinec - Plzeň 1:4Stav série 0:1Gulaš s Kovářem zařídili výhru Plzně v prvním semifinále

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Kracík 0 : 1
16. Gulaš 0 : 2
34. Kovář 0 : 3
45. Růžička (trestné střílení) 1 : 3
50. Kovář 1 : 4
Záznam online reportáže

Třinec

Plzeň zvítězila v úvodním semifinále hokejové extraligy na ledě Třince 4:1. Výhru hostů zařídila elitní řada, tři body si připsali Jan Kovář (2+1) a Milan Gulaš (1+2). Hosté také přečkali v prostřední třetině za stavu 2:0 déle než minutové oslabení tří proti pěti. Série pokračuje druhým duelem v Třinci ve čtvrtek od 17:00.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Brankář Třince Šimon Hrubec dostává gól. Vpravo nahoře je autor gólu Jaroslav Kracík z Plzně.

Článek

Plzeň uzavřela čtvrtfinálovou sérii o pět dní později než Třinec a na ledě působila v úvodní třetině živějším dojmem. Její kapitán Gulaš zařídil průnikem přesilovou hru, v níž potrestal Růžičkův faul z dorážky Kracík. Při druhé gólové akci už Gulaše nikdo nezastavil, plzeňský hráč si v souboji jeden na jednoho elegantně posadil Galvinše a nechytatelnou ranou rozvlnil síť podruhé. Zúročil tím střeleckou aktivitu hostů 16:8.

Bezchybné to z plzeňské strany nebylo, ale ve druhé minutě tým při úniku Polanského podržel Frodl, který zasáhl levým betonem. V přečíslení dvou domácích na jednoho to vzal na sebe Ondřej Kovařčík, ale minul. To Adamský zkraje prostřední třetiny hostujícího gólmana překonal, ale pravá tyčka byla proti.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Ethan Werek z Třince, brankář Dominik Frodl a jeho spoluhráč z Plzně Peter Čerešňák.

Až do 25. minuty se Plzeň zdržela pobytu na trestné lavici, ale poté její formaci v oslabení čekala zkouška ohněm. Za příliš mnoho hráčů a kvůli faulu Kováře, který podrazil Hrubce při návratu do branky, hráli hosté 71 sekund ve třech. Domácí ale Frodla neohrozili a v dohrávané přesilové hře se blýskl obětavým zákrokem Jones, který zblokoval Ciencialovu střelu do odkryté branky.

Plzeň přečkala přečkala ještě jedno oslabení a po něm se stala málokdy vídaná věc - ve vlastním pásmu vybojovala u mantinelu puk a vyrazila do přečíslení čtyři na jednoho. Gulaš s Kovářem ale zbývající hráče nepotřebovali. Kapitán Indiánů ukázkové předložil puk Kovářovi, který ho pohodlně doklepl do prázdné branky.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Martin Růžička z Třince a brankář Plzně Dominik Frodl.

Třinec začal třetí třetinu přesilovou hru, ale z domácích hokejek se vytratil klid a hráči toho příliš nevymysleli. Oceláři ale nic nevzdali a byli odměněni. Po faulu Pulpána na Michala Kovařčíka nařídil rozhodčí trestné střílení a Martin Růžička dal zápasu povedeným forhendovým blafákem nový náboj.

Další drama ale brzy nato nepřipustil Kovář, který dorazil do sítě Gulašovu střelu. Plzeň pak už bez problémů dovedla utkání do vítězného konce.

Semifinále play off hokejové extraligy - 1. zápas:
HC Oceláři Třinec - HC Škoda Plzeň 1:4 (0:2, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 45. Martin Růžička z tr. střílení - 11. Kracík (N. Jones, Indrák), 16. Gulaš (Jan Kovář), 34. Jan Kovář (Gulaš, P. Straka), 50. Jan Kovář (Gulaš). Rozhodčí: Hodek, Kika - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:1. Diváci: 5161.
Třinec: Hrubec - Roth, M. Doudera, D. Musil, Galvinš, Matyáš, Adámek - Martin Růžička, P. Vrána, Svačina - Hrňa, Š. Novotný, Werek - Dravecký, Polanský, Adamský - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Cienciala - Chmielewski. Trenéři: Varaďa, M. Zadina a Raszka.
Plzeň: D. Frodl - N. Jones, Moravčík, Čerešňák, Pulpán, Vráblík, Allen - Gulaš, Jan Kovář, Pour - Indrák, Kracík, V. Němec - D. Kindl, V. Nedorost, Kantner - Eberle, Kodýtek, P. Straka. Trenéři: Čihák, Jiří Hanzlík a Pejchar.

Reklama

Související témata:

Pavouk - Extraliga play off 2019

  • Předkolo

  • Mladá Boleslav - logo Mladá Boleslav Zlín - logo Zlín
    3 : 2
  • Vítkovice - logo Vítkovice Sparta - logo Sparta
    3 : 1
  • Čtvrtfinále

  • Liberec - logo Liberec Mladá Boleslav - logo Mladá Boleslav
    4 : 1
  • Hradec Králové - logo Hradec Králové Brno - logo Brno
    0 : 4
  • Třinec - logo Třinec Vítkovice - logo Vítkovice
    4 : 0
  • Plzeň - logo Plzeň Olomouc - logo Olomouc
    4 : 3
  • Semifinále

  • Liberec - logo Liberec Brno - logo Brno
    4 : 2
  • Třinec - logo Třinec Plzeň - logo Plzeň
    4 : 3
  • Finále

  • Liberec - logo Liberec Oceláři Třinec - logo Oceláři Třinec
    2 : 4
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články