Hlavní obsah

Třinec - Plzeň 2:3Stav série 0:2Oceláři ani podruhé nestačili na Plzeň, do extraligového finále mají daleko

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Gulaš 0 : 1
19. Kindl 0 : 2
32. Kovařčík 1 : 2
47. Indrák 1 : 3
51. Růžička 2 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Třince nezvládli ani druhý domácí duel v semifinále play off extraligy. Oceláři podlehli Plzni 2:3 a Západočeši vedou v sérii 2:0 na zápasy. Autorem vítězného gólu byl ve 47. minutě Miroslav Indrák, dvě asistence si připsal Jan Kovář. Plzeň vyhrála na ledě Ocelářú i čtvrtý zápas v sezoně a třetí duel série bude hostit v neděli doma.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Plzeňský útočník Milan Gulaš (druhý zleva) poté, co překonal Šimona Hrubce v brance Třince. S rukama nad hlavou se raduje Václav Nedorost z Plzně.

Článek
Fotogalerie

Třinec ve druhém utkání sáhl k drobným změnám v sestavě; útočník Dravecký se při dlouhodobější absenci beků Krajíčka a Gernáta vrátil k alternaci v obraně, ale události znovu rychle nabíraly středeční spád.

S chutí hrající Plzeň bez milosti trestala každou chybu a pobídku k přečíslení. Během krátké přesilovky v deváté minutě Kovář naservíroval jako na zlatém podnosu puk před bránu Gulašovi, který pouze správně nastavil hůl.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Plzeňský útočník Milan Gulaš překonává Šimona Hrubce v brance Třince.

Plzeňští byli v ofenzivě znovu velmi nebezpeční, výborně bruslili a jednoduchou hrou ve svém pásmu nepouštěli Třinec do souvislého tlaku. Až v 15. minutě Adamský vypíchl puk v oslabení, ale ze sólového nájezdu bekhendem Frodla nepřekonal a nepovedlo se to ani dorážejícímu Vránovi.

A 64 sekund před koncem první třetiny přišla další plzeňská sprcha - hosté opět v početní výhodě rozebrali třineckou obranu a Kindl měl podobně jako Gulaš po perfektním pasu Němce snadný úkol zacílit odkrytou branku.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hráči obou týmů bojují o puk za brankou plzeňského gólmana Dominika Frodla.

Hosté i ve druhé části aktivním výkonem drásali třinecké nervy a nedotáhli několik situací, které mohly přinést i třígólový náskok. V 32. minutě se ale Indiáni nechali unést ofenzivou i ve vlastním oslabení a Oceláři otevřenou obranu okamžitě využili. Michal Kovařčík milimetrově přesným švihem zavěsil do horního růžku.

Po vyrovnání Třinec sahal v úvodu třetí části - v přesilovce ale puk před prázdnou bránou netrefil Cienciala. A sotva se hosté vrátili do pěti, podnikli rychlý výpad, který dorážkou z úhlu pod horní tyč dokončil Indrák.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Plzeňský útočník Denis Kindl se raduje ze vstřeleného gólu.

Domácí v 51. minutě vrátil do hry pohotovým příklepem Růžička, jehož trefu mohl vzápětí znegovat Gulaš, ale sám před Hrubcem zaváhal.

Výborně bruslící hosté ale v závěru takřka nic víc soupeři nedovolili. I když Třinec necelé dvě minuty před koncem sáhl k power play, žádnou šanci si nevytvořil a naopak hosté několikrát minuli prázdnou klec.

Semifinále play off hokejové extraligy - 2. zápas:
HC Oceláři Třinec - HC Škoda Plzeň 2:3 (0:2, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 33. M. Kovařčík (Svačina, Dravecký), 51. Martin Růžička (P. Vrána, Chmielewski) - 9. Gulaš (Jan Kovář, V. Nedorost), 19. D. Kindl (V. Němec, N. Jones), 47. Indrák (Kracík, Jan Kovář). Rozhodčí: Pešina, Pražák - Hynek, Zíka. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:2. Diváci: 5091. Stav série: 0:2.
Třinec: Hrubec - Roth, M. Doudera, D. Musil, Galvinš, Matyáš, Dravecký, Adámek - Martin Růžička, P. Vrána, Svačina - Hrňa, Werek, Chmielewski - Š. Novotný, Polanský, Adamský - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Cienciala. Trenéři: Varaďa, M. Zadina a Raszka.
Plzeň: D. Frodl - N. Jones, Moravčík, Čerešňák, Pulpán, Vráblík, Allen - Gulaš, Jan Kovář, Pour - Indrák, Kracík, V. Němec - D. Kindl, V. Nedorost, Kantner - Eberle, Kodýtek, P. Straka. Trenéři: Čihák, Jiří Hanzlík a Pejchar.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice