Hlavní obsah

Liberec - Brno 2:3 PPStav série 1:1Kometa oplatila Bílým Tygrům stejnou mincí, v prodloužení rozhodl Mueller

MinutaMin. Tým Hráč Akce
21. Krenželok 1 : 0
35. Dočekal 1 : 1
38. Zachar 2 : 1
51. Orsava 2 : 2
70. Mueller 2 : 3
Záznam online reportáže

Praha

Hokejisté Komety Brno zvítězili ve druhém utkání semifinálové série na ledě Liberce 3:2 po prodloužení a vyrovnali tak stav série na 1:1. Rozhodující branku si připsal v 70. minutě Peter Mueller.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Kometa ovládla druhý zápas v prodloužení

Článek
Fotogalerie

Druhé utkání začalo oproti středě mnohem opatrněji. Do první šance se dostal v 6. minutě Mueller, brankář Will byl ale připravený. Oba týmy pak hrozily v přesilových hrách, Kometa hrála 34 sekund dokonce v pěti proti třem, Erat ale trefil jen tyč.

V polovině první třetiny mohl otevřít skóre Kvapil z trestného střílení, Čiliak ale jeho pokus vyrazil. Při Gulašiho vyloučení se do brejku dostali osamocení Čermák s Dočekalem, vůbec ale nezakončili. Při Holíkově vyloučení měl gól na hokejce Lenc, Čiliak však předvedl skvělý zákrok.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Druhý gól inkasuje brankář Brna Marek Čiliak.

Hned po 17 sekundách druhé části jej ale překonal Krenželok, jenž využil přesnou přihrávku Zachara z otočky. Kometa ale postupně převzala iniciativu a nakonec se hostům podařilo i vyrovnat. Will sice několikrát svůj tým podržel, na Dočekalovu teč ale zareagovat nestihl.

Chyba Baranky pomohla Tygrům zpět do vedení. Krenželok vystihl jeho rozehrávku a se Zacharem zvládli přečíslení dva na jednoho ukázkově.

Kometa se musela opět tlačit do útoku. Obětavě hrající Severočeši přežili čtyřminutový trest Vlacha a v 50. minutě mohli opět udeřit. Osamocený Hudáček ale Čiliaka nepřekonal a o minutu později toho litoval ještě víc. Pohotově dorážející Orsava totiž vyrovnal.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jakub Orsava z Brna dává druhý gól brankáři Liberce Romanu Willovi.

V závěru normální hrací doby mohli domácí rozhodnout v početní výhodě, Bartejsovo vyloučení ale ani přes velký tlak nevyužili. V čase 59:41 na trestnou lavici putoval Jelínek, v prodloužení k němu navíc usedl Ševc, jenž faulem zabránil Zaťovičovi ve skórování. Domácí se ale ubránili ve třech a poté i ve čtyřech. Úřadující mistr se přesto nakonec výhry dočkal. V 70. minutě prostřelil Willa Mueller.

Semifinále play off hokejové extraligy - 2. zápas:
Bílí Tygři Liberec - HC Kometa Brno 2:3 v prodl. (0:0, 2:1, 0:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 21. L. Krenželok (Zachar, P. Jelínek), 38. Zachar (L. Krenželok) - 35. Dočekal (Malec), 51. Orsava, 70. Mueller (P. Holík). Rozhodčí: Hradil, Jeřábek - Brejcha, D. Jelínek. Vyloučení: 7:4. Bez využití. Diváci: 7500 (vyprodáno). Stav série: 1:1.
Liberec: Will - Kolmann, Derner, Hanousek, Šmíd, Havlín, Ševc, Doherty - Zachar, P. Jelínek, L. Krenželok - Ordoš, L. Hudáček, Birner - Lenc, Filippi, M. Kvapil - Lakatoš, Redenbach, J. Vlach. Trenéři: Pešán a Augusta.
Brno: Čiliak - O. Němec, Baranka, Štencel, Gulaši, Z. Michálek, Bartejs, Malec - Mueller, P. Holík, Zaťovič - Orsava, M. Erat, Plášek - Vondráček, L. Čermák, Dočekal - Köhler, Kusko, Mallet. Trenéři: L. Zábranský, Horáček a Pokorný.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články