Hlavní obsah

Pardubice - Chomutov 7:0Perníkáři jasně kralují baráži a extraligu mají na dosah

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Perret 1 : 0
24. Mandát 2 : 0
27. Rolinek 3 : 0
37. Poulíček 4 : 0
45. Hovorka 5 : 0
56. Horký 6 : 0
60. Hovorka 7 : 0
Záznam online reportáže

Hokejisté Pardubic deklasovali ve čtvrtém kole baráže o extraligu Chomutov 7:0 a jsou tak i nadále stoprocentní. Piráti za celý zápas nedokázali najít recept na skvěle chytajícího brankáře Ondřeje Kacetla, jenž podruhé v baráži udržel čisté konto. Dvěma góly a asistencí se na výhře Dynama podílel Marek Hovorka. Piráti po třetí porážce v řadě klesli na třetí místo.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Pardubičtí se radují z gólu.

Článek
Fotogalerie

Pardubice začaly první barážovou odvetu s Chomutovem náporem. Mandát ještě svůj únik neproměnil, ale v 6. minutě poslal Dynamo do vedení po dorážce Perret. Piráti se museli obejít bez Dudy a směrem dopředu nebyli nebezpeční. Kacetla v první třetině vystrašila jen rána Trefného, kterou reflexivně vyrazil. Na druhé straně se Peters vyznamenal při teči Hovorky.

Obraz hry se výrazně nezměnil ani po první pauze. Ve 24. minutě při oslabení vybojoval Mandát kotouč a po výměně s Machalou ho z mezikruží poslal do sítě. Za tři minuty dokázalo Dynamo zužitkovat i vlastní přesilovku, když Sýkorovu střelu od modré čáry tečoval nad Petersovo rameno Rolinek.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Zleva Ivan Huml z Chomutova a Petr Sýkora z Pardubic.

Chomutov se k ohrožení pardubické branky dostával výhradně jen v přesilovkách, ale narážel na jistého Kacetla. Gólman domácího týmu si poradil s nenápadnou střelou Knota i s pokusem Koblasy, který ujel po křídle.

Naopak ve 37. minutě přidal Poulíček po souhře se Schausem čtvrtý gól. V závěru druhé třetiny, opět při přesilovce, zahodil velkou šanci Svoboda, který zblízka pálil jen do Kacetla.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Zleva Jakub Sklenář z Chomutova a Ondřej Machala z Pardubic.

Na startu třetí třetiny neproměnil gólovou možnost ani Sklenář a Dynamo se po ráně Hovorky z mezikruží dostalo do pětibrankového vedení. To už v brankovišti Pirátů stál Stezka, který poté úspěšně čelil dvěma velkým šancím Mandáta a Poulíčka.

Tempo utkání postupně opadalo a Pardubice v poklidu mířily za výhrou. Kacetl svůj výborný výkon ještě vyšperkoval zákrokem proti blafáku Koblasy. Konečné skóre 7:0 zařídili v závěru dorážející Horký a Hovorka, který se trefil v přesilovce.

4. kolo baráže o hokejovou extraligu:
HC Dynamo Pardubice - Piráti Chomutov 7:0 (1:0, 3:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 6. Perret (Marosz), 24. Mandát (Machala), 27. Rolinek (P. Sýkora, Hovorka), 37. Poulíček (Schaus), 45. Hovorka (Porseland), 56. Horký (Machala), 60. Hovorka (Ihnacak, P. Sýkora). Rozhodčí: Kika, Pavlovič - D. Klouček, Komárek. Vyloučení: 3:4. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 8225.
Pardubice: Kacetl - Holland, Eklund, Schaus, J. Mikuš, Cardwell, J. Zdráhal, od 41. navíc Porseland - P. Sýkora, Ihnacak, Kratochvil - Hovorka, Mandát, Rolinek - Horký, Poulíček, Machala - Kloz, Marosz, Perret. Trenéři: Lubina, Čáslava a R. Král.
Chomutov: Peters (41. Stezka) - Flemming, Jank, Knot, Dietz, L. Kovář, Štich, Trefný - T. Svoboda, V. Růžička ml., J. Sklenář - Klhůfek, Huml, Koblasa - Havel, Vantuch, Tomica - Ouřada, Raška, Marjamäki. Trenéři: V. Růžička st., Martínek a J. Šťastný.

Reklama

Související témata: