Hlavní obsah

Jak hrály Pardubice? sháněl se kladenský šéf. Rytíři už jsou na postupové pozici

Výborný začátek a zbytečně pokažený závěr. Tak zhodnotil páteční zápas baráže o hokejovou extraligu mezi Českými Budějovicemi a Kladnem majitel hostujících Rytířů Jaromír Jágr. Kladno zvítězilo těsně 4:3, přestože vedlo už 4:0. V průběžné tabulce se po výhře dostalo na postupové druhé místo.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Jaromír Jágr mohl být s výkonem svého týmu spokojen

Článek

"Baráž je obrovsky těžká, což se dnes jenom potvrdilo. Jsme rádi za body, ale na ten závěr musíme zapomenout," uvedl sedmačtyřicetiletý útočník.

Dlouho se zdálo, že Kladno v Českých Budějovicích jistě kráčí za vítězstvím. Po první třetině vedlo i díky Jágrovu gólu 2:0 a po polovině zápasu byl stav už 4:0 v jeho prospěch. Jenže Jihočeši v závěru druhé třetiny snížili, druhý gól přidali na začátku poslední části a pak půldruhé minuty hráli přesilovku pěti proti třem.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Zleva Jaromír Jágr z Kladna, Václav Karabáček z Budějovic, Ladislav Zikmund z Kladna, Jiří Šimánek z Budějovic a brankář Budějovic Petr Kváča.

"Při tom oslabení se ukázalo, jak moc je pro nás důležitý Tomáš Plekanec. Nejen, že dává góly a má asistence, ale v oslabení je tady v lize nejlepší," uvedl Jágr. Dodal, že Kladno dnes uhájilo vítězství i zásluhou brankáře Lukáše Cikánka. "Podržel nás, zachytal výborně," ocenil Jágr.

Baráž má za sebou první třetinu. Kladno už poznalo všechny soupeře, ale druhý nejproduktivnější hráč historie NHL ještě nechce tipovat, kdo by mohl patřit mezi favority. I když pozice Pardubic, které dosud získaly všechny body, vypadá suverénně.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Hokejisté Kladna si připsali důležitou výhru v Českých Budějovicích

"Vlastně ani ještě nevím, jak dneska hrály," řekl Jágr po zápase mezi novináři. Východočeši rozdrtili Chomutov 7:0 a zatím všechny soupeře jednoznačně přehrávají.

"Ale baráž je ještě dlouhá, pořád je do konce osm zápasů. Teď záleží na tom, jak se na to týmy připraví. Někomu vyhovuje více trénovat, někdo zase potřebuje víc odpočívat," uvedl Jágr.

Reklama

Související témata: