Hlavní obsah

Zajíci se počítají až po honu. Třinec hraje venku líp než doma, krotí euforii trenér Plzně

Plzeň

Extraligové semifinále s Třincem rozjeli hodně nadějně. Plzeňští hokejisté urvali na ledě Ocelářů hned dvě výhry a do odvet před vlastními fanoušky vyrazí v psychické výhodě, byť v neděli odpoledne tuší tuhý boj.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Trenér Ladislav Čihák udílí plzeňským hráčům pokyny.

Článek

„Čekáme, že do toho soupeř půjde ještě víc," tvrdí kouč Západočechů Ladislav Čihák a navzdory dvouzápasovému trháku své svěřence nabádá k maximální ostražitosti: „Třinec hraje venku líp než doma."

Jeho slova ostatně potvrzuje i vzájemná bilance ze základní části. Zatímco ve Slezsku hráči Škody dvakrát uspěli, ve vlastní aréně se triumfu nedočkali. „Mají ofenzivně silně laděný tým, čtyři vyrovnané lajny, ale my chceme hrát furt stejně. Být dobří na puku, a hlavně dobře bránit jejich rychlé protiútoky," prohlásil Čihák.

Plzeňští hýřili v Třinci zdravým sebevědomím. Postup přes houževnatou Olomouc, kterou zlomili až v sedmém rozhodujícím klání, je dost povzbudil.

„Nechci říct, že nás na utkání s Třincem připravila, ale fyzicky i psychicky to byla extrémně těžká série," přiznal 37letý trenér, jehož mužstvo teď cítí šanci na vysněné finále. Scházejí mu k němu už jen dva kroky, Čihák však brzdí euforii. „Vést 2:0 na zápasy vůbec nic neznamená, zajíci se počítají až po honu. Na zápas se připravujeme stejně jako kdyby to bylo 1:1, nebo jsme prohrávali 0:2," ujišťuje.

Vyhrají třetí semifinálový zápas play off hokejisté Plzně nebo Třince?
Vyhraje Plzeň
60,9 %
Zvítězí Třinec
39,1 %
Celkem hlasovalo 279 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články