Hlavní obsah

Lekce dobrého chování? Fanoušci Plzně chystají protest. Vytasí reflexní vesty

Praha

Bojují o finále extraligy, o vysněnou metu po osmi měsících sezony. Hokejisté Plzně žijí svůj sen, zároveň jsou ale na válečné stezce s některými fanoušky. Část z nich opustila v pondělním utkání s Třincem ve druhé třetině svá místa, když klub reagoval na jejich vulgární skandování. Pustil nahlas hudbu na stadionu, aby nebyly urážky slyšet. Dnes hrají Indiáni v Třinci a na fóru hokejových pilsfandů se ve středu objevila nečekaná výzva.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Plzeňští fanoušci během čtvrtého semifinále s Třincem.

Článek

„Kdo nesouhlasí se zupáckým ničením atmosféry na zimním stadionu a je spíše názoru, že osazenstvo ČSLH a někteří manageři HC ŠKODA Plzeň by sami naléhavě potřebovali lekce dobrého vychování, a to dříve, než se začnou pokoušet vychovávat někoho jiného, nechť si na hokej vezme z auta reflexní barevnou vestu, nejlépe barvy oranžové. Tato forma nesouhlasu platí pro venkovní i domácí zápasy, počínaje nadcházejícím výjezdem v Třinci," stojí v textu, pod který se na webu pilsfanda.cz vyjádřily desítky lidí.

S vulgárním skandováním svých příznivců v kotli má západočeský klub problémy dlouhodobě. Vše vygradovalo letos v březnu, kdy při utkání základní části s Třincem hodila fanynka (nikoliv z kotle) na led uzavřenou plastovou lahev, která trefila rozhodčího Hribika. Navíc byl plechovkou zasažen i jeden z hráčů Ocelářů.

Disciplinární komise následně napařila Plzni 170tisícovou pokutu a navíc jí uložila podmíněný trest odehrát jedno soutěžního utkání bez přítomnosti diváků na celém stadionu vyjma VIP sektorů na zkušební dobu do 30. dubna tohoto roku.

„Sezení s fanoušky bylo několik, nevede to však k žádnému dobrému konci. Sáhli jsme k poslednímu kroku, kdy nadávky přehlušujeme hlasitou hudbou, a nehodláme z něho ustupovat. Martin Straka s nimi měl několik sezení a osobně je žádal. Když už nemají loajalitu ani k takové personě, která dala klub dohromady, vede ho a je místní, tak už nevím, ke komu chtějí loajalitu mít," řekl v rozhovoru pro Sport.cz Tomáš Vlasák, sportovní manažer klubu.

Straka věří v podporu fanoušků

Co se bude dít na dnešním utkání v Třinci? Za pár hodin se uvidí. Majitel klubu Martin Straka má jasný postoj, který zveřejnil na klubových stránkách.

„Nastalá situace mě osobně velice mrzí, nicméně za sebe a za vedení klubu říkáme jednoznačně – vulgarity, sprosté skandování, vandalismus a urážky jednotlivců na našem stadionu nechceme a budeme proti nim bojovat. Aktuálně se stoprocentně soustředíme na nadcházející zápas v Třinci, protože pro Plzeň chceme vybojovat finále! A věříme, že to bude i za podpory našich fanoušků. Hráči k nim vždy po vyhraném utkání při děkovačce stojí čelem. Nezbývá než doufat, že oni se k nim teď neotočí zády."

Souhlasíte s protestem plzeňských fanoušků?
Ano
15 %
Ne
85 %
Celkem hlasovalo 2876 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články