Hlavní obsah

Třinec - Plzeň 5:1Stav série 4:3Oceláři v extázi. Hokejisté Třince si zahrají o mistrovský titul

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Dravecký 1 : 0
14. Werek 2 : 0
19. Dravecký 3 : 0
38. Preisinger 3 : 1
56. Růžička 4 : 1
60. Galvinš 5 : 1
Záznam online reportáže

Praha
Aktualizováno

Hotovo! Hokejové Tygry z Liberce vyzve ve finále extraligy Třinec. Oceláři totiž uspěli v pondělí v rozhodujícím duelu semifinále play off. Na domácím ledě zvítězili nad Plzní 5:1. Dvěma góly se blýskl Vladimír Dravecký. O vítězství Třinec rozhodl v první třetině, vyhrál ji o tři branky. Celkově Oceláři v sérii triumfovali 4:3 na zápasy.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hokejisté Třince se radují z prvního gólu, který vstřelil Vladimír Dravecký (druhý zprava).

Článek
Fotogalerie

První tutovku měli v bitvě o všechno na ledě Ocelářů hosté, jenže plzeňský Vojtěch Němec pálil při přesilovce pouze do tyče. A trest na sebe nenechal dlouho čekat. Ještě v oslabení se prosadil Dravecký a rozjásal nabitou Werk Arenu.

Brzy Třinečtí slavili znovu. Werek, který při první trefě pykal na trestné lavici, přidal druhý gól, a ještě před první přestávkou zvýšil na 3:0 pro Oceláře opět Dravecký.

Západočeši zápas nezabalili. A dokázali jej zdramatizovat po zásahu Preisingera. V dalším náporu Indiánů pak jednou puk létal po brankové čáře a pohromu řešil až jeden z obránců, nicméně skóre se neměnilo a Třinec měl k finále blíž.

Oceláře k bitvě o mistrovskou korunu ještě více přiblížil v 56. minutě Růžička, skóre pak do prázdné branky pečetil Galvinš. Třinec tak sice prohrál úvodní dva duely semifinálové série, ale nakonec může slavit postup. Ve finále se postaví Liberci, který porazil 4:2 na zápasy úřadující mistry z Brna. Série začne ve čtvrtek v Liberci.

Semifinále play off hokejové extraligy - 7. zápas:
HC Oceláři Třinec - HC Škoda Plzeň 5:1 (3:0, 0:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 11. Dravecký, 14. Werek (Marcinko, Gernát), 19. Dravecký (Hrňa), 56. Martin Růžička (Polanský, Adamský), 60. Galvinš (Polanský) - 38. Preisinger (Pulpán, N. Jones). Rozhodčí: Hodek, Šír - J. Ondráček, Špůr. Vyloučení: 2:2, navíc Jan Kovář (Plzeň) 10 min. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 5400 (vyprodáno). Konečný stav série: 4:3.
Třinec: Hrubec - Roth, Gernát, Galvinš, D. Musil, Dravecký, M. Doudera - Martin Růžička, P. Vrána, Chmielewski - Hrňa, Marcinko, Werek - Svačina, Polanský, Adamský - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Cienciala. Trenéři: Varaďa, M. Zadina a Raszka.
Plzeň: D. Frodl (21. Milčakov) - Čerešňák, Moravčík, N. Jones, Pulpán, Kaňák, Vráblík - Gulaš, Jan Kovář, Pour - Indrák, Kracík, V. Němec - Kratěna, V. Nedorost, Stach - Eberle, Kodýtek, P. Straka - od 30. navíc Preisinger. Trenéři: Čihák, Jiří Hanzlík a Pejchar.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice