Hlavní obsah

Titul mi pořád chybí, doufám, že se to konečně povede, říká před startem finále třinecký Svačina

Praha

Finále hrál sice jen třikrát, doma už má ale čtyři stříbrné medaile. S Vítkovicemi (2010 a 2011 kdy hostoval v závěru sezony v Plzni), s Libercem (2017) i s Třincem (2018. Na zlatou ale útočník Třince Vladimír Svačina stále čeká. „Snad to konečně vyjde. Jsem rád, že o ni budu hrát zrovna proti Liberci," svěřoval se před finále proti Liberci Svačina.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Petr Kodýtek z Plzně a Vladimír Svačina z Třince.

Článek

S Libercem jste získal své třetí extraligové stříbro. Čeká vás speciální série?

Za Liberec ve finále jsem fakt moc rád. Mám na tu libereckou stříbrnou sezonu jen dobré vzpomínky. Ale pořád mi chybí ten titul. Tak doufám, že se to teď konečně povede.

Vítkovice, Plzeň i Liberec jsou týmy, ve kterých jste hrál. Jak to letošní play off prožíváte?

Už jsem prošel skoro celou extraligou, takže je těžké narazit na tým, kde jsem nehrál aspoň chvilku (smích). Byly to úžasné série, jak s Vítkovicemi, tak Plzní. Můžu mluvit za celou kabinu, že se všichni na to finále neuvěřitelně těšíme. Některý hráčům se nepoštěstí hrát finále ani jednou. My hrajeme podruhé za sebou a uděláme maximum, abychom byli úspěšní.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Třinecká gólová smršť. Hokejisté Třince se radují z třetího gólu během první třetiny rozhodujícího semifinále play off. Zleva slaví Tomáš Marcinko, autor gólu Vladimír Dravecký, Erik Hrňa a Aron Chmielewski.

Co uděláte navíc, abyste konečně ve finále uspěl?

Těžká otázka. Určitě budu chtít pomoct týmu co nejvíce. Ať už góly, nebo bráněním. Všichni musíme fárat. Máme sebevědomí i zkušenost, abychom to letos udělali. Třinec je v krátké době ve finále potřetí, už to musí vyjít.

Ve finále jsou první a druhý tým základní části. Bude to bitva nejlepších týmů sezony?

Tohle se úplně pravidelně v play off nestává. I letos byla špička strašně vyrovnaná a mohl tam pomalu postoupit kdokoliv. Liberec hraje perfektně, drží svůj systém. To je jejich největší síla. Není tam hráč, který by se sbalil a neplnil taktiku. Bude to těžké, ale určitě na ně něco vymyslíme a budeme na konci ti šťastní.

Foto: Petr Rubal

Vladimír Svačina na tréninku třineckých hokejistů.

Jak jste relaxovali po sedmizápasovém semifinále s Plzní?

Měli jsme den volna, ale jestli se tomu dá říci nějaký odpočinek... spíše jsme byli doma, na chvilku jsme si užili rodiny, ani jsme nevybalovali tašky. Ve středu jsme to zase vzali s sebou do haly a chystali se na cestu do Liberce. Jde to rychle po sobě, ale alespoň nevypadneme z tempa.

Liberec skončil v základní části první, vy druzí. Je favoritem finále soupeř?

Začínáme venku a tím, že pauza byla krátká, tak by nám to mohlo pomoct. Viděli jsme to, když Plzeň přijela k nám. Věděli jsme, že bychom utkání měli doma zvládnout a šup, ani jsme se nerozkoukali a bylo to 0:2 na zápasy. Bylo pak strašně těžké to obrátit. Myslím si, že i pro Liberec je to těžké. Ví, že by měli doma zápasy zvládnout, ale my máme sebevědomí. Byli jsme druzí nejlepší na hřišti soupeře, co se týče vítězství. I v play off jsme dokázali, že venku hrát umíme. My si pro vítězství jedeme a uděláme pro to maximum.

Reklama

Související témata: