Hlavní obsah

Zábranský končí na střídačce Brna, tým nejspíš převezme Fiala

Brno
Aktualizováno

Hokejová Kometa Brno, která dohrála v letošním play off v semifinále a neobhájila tak mistrovský titul, hlásí překvapivou novinku. Klubový šéf Libor Zábranský již nebude v Kometě působit na pozici hlavního kouče. Nejžhavějším adeptem má být Petr Fiala. Někdejší hráč Kladna vedl v minulosti v extralize Jihlavu a Olomouc, v poslední době pracoval na Hané u mládeže.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté Komety Brno se radují zólu na ledě Sparty.

Článek

„Vždycky jsem říkal, že budu tam, kde mě Kometa potřebuje nejvíc. Teď mám pocit, že víc než na střídačce mě potřebuje spíš ohledně výstavby nové multifunkční arény. Tomu se chci věnovat se stoprocentním nasazením. A také se chystám udělat několik změn v klubovém managementu," prozradil Zábranský, který jedná s několika adepty na trenérský post. Potvrdil, že Petr Fiala je mezi nimi. „Věřím, že vyberu správně. Chci přivést někoho, kdo brněnský hokej posune zase o krok dál," tvrdí.

Jméno nového kouče by rád oznámil do dvou týdnů. „A samozřejmě i složení celého realizačního týmu," dodal. Podle informací Sport.cz by měl být novým koučem Petr Fiala.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Petr Fiala by se měl stát novým koučem hokejové Komety Brno.

Zábranského odchod je první změnou v Kometě poté, co se jí nepodařilo obhájit mistrovský titul. Fanoušci nyní netrpělivě čekají, zda budou v Brně pokračovat zkušení borci Erat, Čermák či Michálek, kteří si vzali čas na rozmyšlenou. Spekuluje se o přestupu Köhlera do Zlína, další útočník Vondráček by se měl vrátit po skončení hostování do Pardubic.

Podle kuloárových informací by naopak do Komety mohli zamířit bek Zámorský z Hradce Králové a útočník Roman z Vítkovic.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec