Hlavní obsah

Birnerovi se nelíbily laxní přesilovky. Třinec nám ukázal, jak se mají hrát, řekl útočník Liberce

Liberec

Bílí Tygři i Oceláři hráli v prvním finále shodně po třech přesilových hrách, jenže zatímco Třinec dvě využil, Liberečtí se ve více hráčích na ledě trápili. I proto mají hosté po triumfu 2:1 po prvním duelu k Masarykovu poháru blíž.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký Michal Birner.

Článek
Fotogalerie

„Mně osobně se nelíbí, jak přesilovky hrajeme, jsme laxní. Třinec nám ukázal, jak se to má hrát. Jednoduše, s tlakem do brány. Tak by to mělo vypadat v play off, protože týmy se nějakými hezkými nahrávkami do prázdné brány už moc nepřekvapí. Musíme se na to podívat a věřím, že v pátek to zase zvedneme," pověděl s deseti kanadskými body nejproduktivnější hráč Liberce v play off Michal Birner. „Přesilovky budeme muset určitě zlepšit," souhlasil Marek Zachar.

Oceláři dali v početní převaze ve vyřazovacích bojích již devátý a desátý gól, čímž v tomto ohledu přeskočili Liberec. Ten se zastavil na devítce. „Třinec zaslouženě vyhrál. Byli lepší než my, líp nachystaní. Speciální týmy rozhodly. Vycvičily nás tam v jednoduchosti, jak to má v play off vypadat. Zaslouženě zvítězili," řekl narovinu Birner.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor prvního gólu Liberce Tyler Redenbach (vpravo) a jeho spoluhráč Tomáš Hanousek se radují.

Aktuálně mají oba týmy téměř shodné procentuální využití početních výhod: Liberec 20,45, Třinec 20,41. Úspěšnost střelby v přesilových hrách v procentech však mají lepší Třinečtí: 13,16 % oproti 10,94 %.

„Veškeré naše zakončení šlo do hrudi Šimona Hrubce, což je zakončení, které nemá šanci na úspěch. Doufám, že jsme si vybrali nejhorší zápas série a máme ho za sebou. V pátek musíme podat daleko lepší výkon," láteřil kouč Severočechů Filip Pešán.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Fanoušci hokejového Třince během finále extraligy.

Dotkl se i disciplíny svého mužstva. „Nezasloužili jsme si vyhrát, protože fauly v útočném pásmu, fauly ve středním pásmu, oplácení, to jsou věci, které v play off nemají co dělat," zkritizoval. Do takové kategorie patřil i krosček Libora Hudáčka v čase 57.54 v době, kdy se Liberečtí snažili o vyrovnání v power play.

„Ale jde první zápas. Je to za námi. Víme, že tento výkon měl hodně daleko k ideálu. Věřím, že do dalšího zápasu je tam velký prostor ke zlepšení. Podíváme se na video a věřím, že v druhém utkání nastoupí jiný tým," uzavřel Birner.

Reklama

Související témata: