Hlavní obsah

Poslední dvě minuty se mi dýchalo velmi těžce, přiznal liberecký gólman Will

Dvě možná nejtěžší extraligové minuty prožíval v závěru čtvrtého utkání extraligového finále proti Třinci brankář Liberce Roman Will. Téměř 58 minut držel čisté konto a blížil se k první letošní nule v play off, pak ale nakrátko odtáhl levou nohu od tyčky a podobně jako ve třetím zápase jej za to ztrestal domácí David Cienciala. Srovnal na 1:1 a poprvé v sérii poslal utkání do prodloužení.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Smutní jsou liberečtí hráči Ladislav Šmíd a brankář Roman Will. Gól gestem potvrzuje hlavní rozhodčí Roman Mrkva.

Článek
Fotogalerie

„Běžná situace, reagoval jsem na protečovanou střelu, který šla do boční tyčky. Byl jsem bruslí před tyčkou a potřeboval jsem se srovnat, jenže Činči to udělal chytře. Hloupý gól, ale i takové padají. Musím ale přiznat, že od toho momentu jsem prožíval krušné chvíle," přiblížil Will.

„Jsou věci, které na ledě neovlivním. Třeba to, že nám neuznali gól, nebo že jsme neproměnili trestné střílení. Ale to, že dostanu takový gól, ovlivnit můžu. Dýchalo se mi pak hodně těžce celé ty dvě zbývající minuty i celou přestávku před prodloužením. Mám ale skvělé spoluhráče, kteří mě uklidnili a pomohli mi se z toho dostat," vykládal Will.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Brankář Liberce Roman Will během čtvrtého extraligového finále.

Hluboce oddychnout si mohl až po čtrnácti minutách prodloužení, kdy puk z hole Tomáše Havlína prosvištěl za třineckého Šimona Hrubce. „Ani nemůžu popsat, jak moc se mi ulevilo. Chyby se stávají a takové góly prostě padají. Jsem rád, že byl jen jeden a zvládli jsme to. To jediné mě zajímá," těšilo po výhře 2:1 Willa.

Finálová série se vrací za nerozhodného stavu 2:2 na sever Čech. Páté utkání se hraje v pátek 26. dubna v tygří aréně v Liberci (17 hodin). „Znovu to bude velký boj. Jsou to krásné zápasy, dobrý hokej ve výborné atmosféře a je jedno, jestli je to první nebo sedmý zápas. Je to finále, hraje první s druhým nejlepším týmem po základní části. Co více si v extralize přát," liboval si 26letý plzeňský rodák Will.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Třinečtí hokejisté (zleva) Martin Gernát, Tomáš Marcinko a střelec branky David Cienciala se radují z vyrovnávacího gólu ve čtvrtém finále.

O novém mistrovi se ovšem rozhodne nejdříve v neděli v Třinci, kdy je na programu šestý duel finále. „Není prostor na vypuštění jediného centimetru ledu. Až jeden nebo druhý tým vyhraje poslední zápas, tak je konec sezony. Pak si můžeme celé léto vyčítat, že se stalo to nebo to. Do té doby musíme udělat všechno proto, aby tomu tak nemuselo být," řekla liberecká brankářská jednička.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice