Hlavní obsah

Chceme, aby byl Zlín znovu prestižní adresou, tvrdí manažer Beranů Hosták

Zlín

Pod trenérem Robertem Svobodou se v uplynulých dvou sezonách dostali do předkola extraligového play off. Představitelé zlínského hokejového klubu věří, že s příchodem nového kouče Antonína Stavjani se tým posune o další kousek výš.

Foto: Josef Omelka, ČTK

Manažer Martin Hosták (vlevo) se zlínským kapitánem Tomášem Žižkou.

Článek

„Robert Svoboda odvedl dobrou práci, avšak po třech letech nazrál čas na změnu. Mužstvo potřebuje svěží vítr. Proto jsme přivedli pana Stavjaňu, který je velkým trenérským odborníkem. Navíc má za sebou mimořádné úspěchy. Především s Nitrou," připomíná zlínský generální manažer Martin Hosták titul i další medailová umístění ve slovenské extralize.

Podle Hostáka byl uplynulý extraligový ročník ovlivněný ze zlínského pohledu předsezonními odchody řady opor včetně střelce Bukartse či dalšího útočníka Šťastného. „I tak si tým vedl dobře, nabídl našim fanouškům dobrou zábavu. Teď ale děláme všechno pro to, abychom o žádného klíčového borce nepřišli. Naopak se snažíme, aby se k nám hokejisté, kteří jsou se Zlínem jakkoliv spjati, postupně vraceli. Chceme, aby se náš klub stal znovu prestižní adresou," tvrdí Hosták.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Generální manažer Zlína Martin Hosták.

Prvním příkladem je návrat forvarda Bedřicha Köhlera, který je po třech letech v Hradci Králové a roku stráveném v mistrovské Kometě opět Beranem. Klub s ním uzavřel víceletou smlouvu. „Jeho zkušenosti, klid, tah na branku a touha po vítězství pro nás budou velkým přínosem," očekává Hosták.

Je rád, že se zlínský klub postupně ekonomicky stabilizuje. „Naše finanční situace je mnohem komfortnější než kupříkladu před rokem. Příští sezonu nemáme sice ještě stoprocentně zajištěnou, ale usilovně na tom pracujeme. Z jednání se sponzory cítíme, že spolupráce s námi je pro ně znovu prestižní záležitostí," těší Hostáka.

Reklama

Související témata:
  3 : 2 Třinec - Pardubice 3 : 2 40. min Živě
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice