Hlavní obsah

Exslávista Růžička: Sparta byla první volba, s otcem jsem se neradil

Praha

Tak tohle je senzace první třídy. Jméno Vladimíra Růžičky je neodmyslitelně spjato s pražskou Slavií a později i s Chomutovem. Teď je ale všechno jinak, od příští sezony bude pomáhat k vítězství pražské Spartě. "Jakmile mě Sparta oslovila, byla to pro mě varianta číslo jedna. Chci jí pomoci na nejvyšší příčky," svěřil se třicetiletý útočník, který s klubem podepsal víceletou smlouvu. S otcem, slavným trenérem, se o svém novém angažmá neradil.

Foto: HC Sparta

Posila hokejové Sparty - Vladimír Růžička mladší.

Článek

Útočník neskrývá, že měl víc nabídek, zájem mělo hned šest extraligových klubů. Sparťanskou nabídku vyhodnotil jako nejlepší. „Je pro mě obrovskou motivací zahrát si za takový klub. Obrovsky mě potěšilo, že mě zrovna Sparta oslovila. Hned to pro mě byla možnost číslo jedna. Sparta je jedním z nejtradičnějších klubů v extralize i celé Evropě," neskrývá nadšení Růžička v rozhovoru pro web hokejové Sparty.

Přemýšlel prý i o cizině, ale jakmile se ozvala Sparta, měl jasno. „Je pro mne čest za ni nastoupit. Poslední dva roky se klubu moc nedařilo, takže je pro mne velkou motivací a výzvou klubu pomoci zpět tam, kam patří," tvrdí. Zvykat si bude nejen na nové spoluhráče, ale i na to, že už jej nepovede v roli kouče jeho otec. „S ním jsem své rozhodnutí vůbec neprobíral. Je to můj život, moje kariéra a já si je chci řídit sám. Nabídka od Sparty mi přišla suverénně nejlepší," dodává a těší se na spolupráci s německým koučem Kruppem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Německý trenér Sparty Uwe Krupp.

Zkušeností má Růžička tolik, že je přesvědčený o tom, že se vyrovná s tlakem, který na něj bude kladen. „Vždy se ode mne očekávalo víc než od ostatních. Doufám, že potvrdím, že Spartě můžu pomoct k úspěchu," tvrdí, ale zdůrazňuje, že bude záležet na souhře celého týmu. V klubu se sejde s Jiřím Smejkalem a Tomášem Dvořákem, kteří s Růžičkou hráli půl roku v Chomutově. „Také jsem velký kamarád s Jakubem Sedláčkem, takže nepůjdu do úplně cizího prostředí," směje se útočník s tím, že věří, že ve Spartě bude hrát co nejdéle.

Samozřejmě mu někdo připomene i jeho působení v dresu rivala – Slavie. „Tehdy to byly nejatraktivnější zápasy extraligy, kde nezáleželo na postavení klubů v tabulce. Vnímal jsem vyhecovanou atmosféru, ale vždy jsem vůči Spartě přistupoval s respektem," hlásí útočník. Reakce sparťanského publika se nebojí. „Nikdy jsem na jejich adresu neřekl nic špatného, nevymezoval jsem se vůči Spartě s odporem. Měl jsem k ní vždy respekt, k její historii, tradici. Fanoušci Spartu podporují ve vysokých počtech, loni jich chodilo nejvíce v extralize. Jsou navíc féroví, nikdy jsem s nimi neměl problém," dodává.

Všechny fanoušky chce přesvědčit o tom, že Sparta udělala dobře, když jej angažovala. „Vím, že to u nich budu mít těžší než jiní hráči. Udělám ale všechno pro to, abych jim dokázal, že za Spartu můžu hrát a bojovat. Abych pomohl k co největšímu úspěchu," přesvědčuje hokejista.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články