Hlavní obsah

Brankář Miroslav Svoboda bude chytat za Vítkovice

Ostrava

Brankář Miroslav Svoboda, který dochytal uplynulý ročník v EBEL v Dornbirnu, se stal novou posilou hokejistů Vítkovic. Čtyřiadvacetiletý vsetínský odchovanec vytvoří dvojici s Danielem Dolejšem a bude se ucházet o post jedničky po odchodu českého reprezentačního gólmana Patrika Bartošáka do Třince.

Foto: Sport.cz

Miroslav Svoboda na archivním snímku.

Článek

"Ve čtyřiadvaceti letech je stále ještě na vzestupu své výkonnosti. Přes svůj věk má i dostatek zkušeností. Věříme, že v kombinaci s Danielem Dolejšem budeme mít i v další sezoně opět velice vyrovnanou a kvalitní brankářskou dvojici," řekl klubovému webu hlavní trenér a generální manažer Vítkovic Jakub Petr.

Svoboda přišel v sezoně 2012/13 ze Vsetína do Třince, místo extraligy však působil převážně v první lize. Předloni pomohl Jihlavě k postupu do extraligy. V ročníku 2017/18 Plzni vychytal v 47 zápasech základní části 33 vítězství, což bylo suverénně nejvíce ze všech extraligových gólmanů.

Následně podepsal loni v dubnu dvouletou dvoucestnou smlouvu s Nashvillem a vydal se do zámoří. Nastupoval na druhé farmě Predators v ECHL a odchytal 14 zápasů s průměrem 3,14 obdržené branky na zápas a s úspěšností zákroků 91 procent. Přestože o patro výš v Milwaukee v AHL šanci nedostal, dočkal se jednou v sezoně pozvánky do prvního týmu Nashvillu. Na premiéru v NHL čekal marně.

V polovině ledna odešel do finského klubu Tappara Tampere, za který ale neodchytal ani jeden zápas. Hostoval v druhé nejvyšší soutěži v LeKi a po měsíci zamířil do Dorbirnu.

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice