Hlavní obsah

Hokejové Bílé Tygry povede místo Pešána Augusta

Liberec

Hokejové vicemistry z Liberce povede od nové sezony Patrik Augusta, dosavadní asistent Filipa Pešána. Ten na střídačce Bílých Tygrů po více než čtyřech úspěšných letech končí a v klubu bude působit v roli sportovního ředitele. Realizační tým pak doplní dosavadní hlavní trenér liberecké farmy v Benátkách nad Jizerou Jiří Kudrna.

Foto: Sport.cz

Patrik Augusta se stal novým asistentem trenéra u hokejistů Liberce.

Článek

„Chtěl bych nové trenérské dvojici popřát hodně štěstí a klidu na práci v nadcházející sezoně. Jsem moc rád, že jsme se s Patrikem i Jirkou domluvili na spolupráci na další rok. Patrik je výborný člověk a také trenér, který už má za sebou zkušenost s rolí hlavního kouče, takže to pro něj není nic nového. Během naší spolupráce v minulé sezoně jsem si ověřil, že je velmi pracovitý a férový chlap a těším se na jeho další práci u Bílých Tygrů." vysvětlil svou volbu Filip Pešán.

Ten sice na severu končí jako trenér, ovšem dál setrvává v roli sportovního ředitele. Syn slavného Josefa Augusty posílil realizační tým Liberce před touto sezonou, v předminulé sezoně 49letý expert vedl Mladou Boleslav.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Bývalý trenér Liberce Filip Pešán.

„Logickým krokem v trenérské hierarchii naší organizace je posun Jiřího Kudrny z pozice hlavního trenéra Benátek na post asistenta trenéra u A týmu Bílých Tygrů. Jirka v posledních letech odváděl velký kus práce v našich mládežnických kategoriích a v Benátkách nad Jizerou. Jeho nasazení a entuziasmus jistě ocení i Patrik Augusta," doplnil Pešán, který s Bílými Tygry za uplynulé čtyři sezony postoupil třikrát do finále extraligy a v roce 2016 slavil historické zlato. Teď Liberec startuje novou éru.

Reklama

Související témata: