Hlavní obsah

Konec v KHL. Bývalý král extraligových střelců se vrací do Plzně

Plzeň/Praha

V příští sezoně žádná KHL, hokejový útočník Tomáš Mertl se vrací do Plzně, v jejímž dresu byl loni nejlepším střelcem hokejové Tipsport extraligy. Odchovanec českobudějovického hokeje s Indiány podepsal tříletou smlouvu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejista Tomáš Mertl se vrací do Plzně.

Článek

„Jednání s Tomášem byla po odchodu Honzy Kováře naší prioritou. Počítáme s ním na pozici prvního centra. Jsme rovněž velice rádi, že se nám podařilo uzavřít víceletou smlouvu až do konce ročníku 2021/22," uvedl na klubových stránkách sportovní manažer Tomáš Vlasák.

V sezoně 2017/2018 třiatřicetiletý Mertl v 50 zápasech základní části nastřílel 30 gólů a připsal si 27 asistencí. V uplynulé sezoně hrál KHL za Kunlun Red Star, v 52 utkáních si připsal 14 bodů (4+10).

Během mistrovství světa Plzeň prodloužila kontrakt s Milanem Gulašem. S Mertlem v předminulém ročníku nejvyšší české soutěže společně vytvořili úspěšný útočný tandem. Gulaš vyhrál kanadské bodování, Mertl byl druhý. Dohromady nasbírali 118 bodů (53+65).

„Byli jsme s Tomášem celý rok v kontaktu, protože jsme o něho měli velký zájem. Přichází jako první centr, což dokázal už při svém předchozím působení. Je to zkušený hráč, kterého máme vyzkoušeného. Prožil u nás velice úspěšnou sezónu a my doufáme, že ji dokáže potvrdit," je spokojený s příchodem Mertla trenér Ladislav Čihák.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec