Hlavní obsah

Ledový svět truchlí. Zemřel bývalý vynikající hokejista a otec manažera národního týmu

Praha

Hokejový svět přišel o další skvělou personu. V pondělí v noci zemřel Jaroslav Nedvěd starší, bývalý hokejový útočník, trenér a otec dalších dvou hokejistů - Jaroslava mladšího a Petra, který v současné době působí jako manažer českého hokejového národního týmu. Jaroslavu Nedvědovi staršímu bylo 74 let.

Foto: www.hcbilitygri.cz

Jaroslav Nedvěd starší zemřel ve věku 74 let.

Článek

Jméno Jaroslava Nedvěda staršího si mnoho fanoušků pojí s libereckým hokejem, kde několik let hrál a později působil i v trenérském týmu. V pozici asistenta Josefa Jandače pomohl v roce 2002 dotáhnout Bílé Tygry do nejvyšší soutěže.

Kromě Liberce ale Nedvěd působil mnoho let i v Litvínově, kde zaznamenal největší hráčské úspěchy. Během aktivní kariéry byl součástí kádru také v Litoměřicích a Jihlavě.

„K „Méďovi" mě pojí velké osobní pouto a obrovské množství krásných vzpomínek. Zažil jsem s ním nejhezčí hokejové období coby hráč, kdy jsme spolu začínali společně s Masopustem, Kasíkem a Kahounem v jedné pětce," vzpomíná pro klubový web Bílých Tygrů generální manažer Ctibor Jech.

„Jarda byl mimořádný hráč a přirozený lídr. Jako trenér pak pro Liberec udělal obrovský kus práce," pokračuje bývalý Nedvědův spoluhráč.

„S Jaroslavem Nedvědem odchází také významný kus naší klubové historie," uzavírá generální manažer Bílých Tygrů.

Reklama