Hlavní obsah

Pardubice zvládly emoce a jsou krok od finále

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Plné nervozity a podrážděnosti bylo čtvrté semifinále play-off na jihu Čech. Pardubičtí hokejisté ale dokázali své emoce kontrolovat lépe než domácí a z Budějovic si vezou třetí výhru v sérii, která je výrazně přiblížila účasti ve finále.

Článek

Přes sto trestných minut rozdala nepřesná dvojice rozhodčích Turčan, Jebavý a po několika jejich verdiktech diváci zasypali led odpadky, třikrát budějovičtí hráči za vyjádřený nesouhlas s jejich výroky dostali osobní trest, nasupeného obránce Gřegořka sudí dokonce poslali do kabin. „Oba týmy chtějí hrát hokej a nějak nemůžou,“ pronesl v narážce na výkon sudích budějovický trenér Josef Jandač.

„Špatní rozhodčí by se měli omluvit hráčům i divákům, udělali z toho selanku,“ zlobil se budějovický manažer Jaromír Látal, kterého štvalo, že důležitý duel nepískali profesionální sudí Pardubičtí se bouřlivou atmosférou na ledě nenechali rozhodit. „Zvládli jsme emoce líp,“ těšilo pardubického asistenta Pavla Rohlíka.

„Dokázali jsme se lépe kontrolovat než soupeř,“ přitakával útočník Tomáš Rolinek. Hosté se nepouštěli do šarvátek, diskuse s rozhodčími omezili na minimum. „My jsme vedli, domácí se nechali vyhecovat a pak je někdy těžké se udržet,“ vykládal pardubický forvard Jan Kolář po premiérové výhře svého týmu na budějovickém ledě v této sezóně. „V takových momentech se musíme soustředit na hokej, ne na to, co se děje kolem. To nás odvádí u hry,“ přiznával kapitán Jihočechů Petr Sailer.

Po Gřegořkově extempore si trenér Jandač raději vzal oddechový čas, aby se jeho svěřenci uklidnili. Až poslední minuty proběhly v klidu, diváci se i za nepříznivého stavu bavili mexickými vlnami. „V play-off ukazují, že jsou nejlepší v republice,“ byl přesvědčen Sailer.

Pardubickým radost z výhry drobně kalilo jen zranění oka Petra Koukala po kontaktu s hokejkou Muchy, ale útočník by měl být v pořádku. „Hned jsem věděl, že je průšvih, chvíli jsem viděl jen stíny,“ popisoval po návratu z nemocničního ošetření. „Má to pěkně nateklé, vypadá, jako když jde Rocky z ringu,“ pousmál se Rolinek.

Reklama

Související témata:
  3 : 4 Vsetín - Kladno 3 : 4 dohráno
20240422T18 : 00:00+0200
Vsetín vs. Kladno
Vsetín vs. Kladno
Vsetín
Kladno