Hlavní obsah

Litvínov zbrojí na novou sezonu. Z KHL přicházejí hned dva obránci

Praha

Hokejový Litvínov hlásí pro nadcházející ročník extraligy dvě defenzivní posily z Kontinentální ligy. K Chemikům se vrací jednatřicetiletý Karel Kubát, přichází i o pět let mladší slovenský zadák Adam Jánošík, jenž poslední sezonu hrál za Slovan Bratislava.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Karel Kubát bude znovu oblékat litvínovský dres.

Článek

Kubát je litvínovským patriotem, vždyť za klub odehrál v nejvyšší soutěži jedenáct sezon a jen pro ročník 2013/14 si odskočil do Sparty. V uplynulé sezoně využil výstupní klauzuli ve smlouvě, že v případě zájmu ze zahraničí může být uvolněn. Tehdy zamířil do Vladivostoku, za Amur nasbíral v 47 zápasech čtyři góly a deset asistencí.

Nyní se ale vrací do Litvínova, Verva se s ofenzivním obráncem dohodla na úpravě kontraktu. „S Karlem jsme vedli dvouměsíční vyjednávání k jeho stávající smlouvě. Měli jsme s ním platnou smlouvu s klauzulí, že může odejít do KHL. Nakonec jsme se dohodli, že tuto klauzuli Karlovi ze smlouvy vyjmeme a smlouvu upravíme. Délka smlouvy zůstala stejná na jeden rok s roční opcí," vysvětluje pro klubové stránky Litvínova jeho generální ředitel Jiří Šlégr.

„Karel je obránce s ofenzivními předpoklady, které umí využít především v přesilové hře, která nám v loňské sezoně po jeho odchodu dělala velké problémy," dodává Šlégr.

Kubát však není jedinou v pondělí ohlášenou posilou, do Vervy přichází i Adam Jánošík, jenž naposledy oblékal dres bratislavského Slovanu. Pro šestadvacetiletého slovenského obránce není česká extraliga neznámou, za Liberec a Chomutov v ní odehrál celkem 202 duelů.

„Adam Jánošík je všestranný obránce, který má velmi dobré bruslení a cit pro hru, jak v ofenzivě, tak v defenzivě. Je ve věku, kdy obránci přicházejí na vrchol své kariéry, obránce tohoto typu jsme hledali, což nám zapadá do koncepce našeho klubu. Podepsali jsme s ním roční smlouvu s roční opcí," říká Šlégr.

Reklama

Související témata: