Hlavní obsah

Pardubice vytáhly gólmanské eso! Do branky se postaví mistr světa

Martin KézrPrávo

Do extraligy se vrací gólman, jenž má doma zlato z MS 2010 a svým životním výkonem před sedmi lety vychytal v Helsinkách zatím poslední medaili pro český hokej ze světového šampionátu. Roční kontrakt s Pardubicemi v pondělí odpoledne podepsal Jakub Štěpánek.

Foto: Sport.cz

Jakub Štěpánek v dobách, kdy hájil branku pražského Lva.

Článek

„Získání tak zkušeného brankáře je pro mě klíčovým atributem pro úspěšnou sezonu. Věřím, že s Kacetlem vytvoří kompaktní dvojici, o kterou se budeme moci výrazně opřít," řekl generální ředitel Dynama Martin Sýkora a potvrdil, že Milan Klouček, další gólman smluvně vázaný v Pardubicích, bude chytat na střídavé starty v českobudějovickém Motoru. „Výkony celého týmu výrazně ovlivňují brankáři, takže jsem rád, že máme tento post dobře podchycený," připomněl sportovní manažer Jaromír Kverka.

Když Slovan Bratislava opustil KHL, tak se Štěpánek ze dne na den ocitl bez smlouvy. „Přiznávám, že jsem se díval spíše do zahraničí, že bych ještě něco zkusil. Slovan ale oznámil svůj konec pozdě a všechny cesty ven byly zavřené," líčil.

„Zavolal mi ale pan Kverka s konkrétní nabídkou a domluvili jsme se. Byl jsem v Pardubicích krátce před třemi lety a neříkám, že jsem to už vymazal z hlavy, ale teď je tu nové vedení klubu. Když se odchovanci jako Kolář a Kousal vracejí domů, tak to ukazuje, že Dynamo je na dobré cestě, což napomohlo mému přikývnutí tomuto angažmá," prohlásil 33letý gólman bezprostředně po podpisu smlouvy.

„Jakub Štěpánek se ihned připojuje k týmu, v akci jej fanoušci uvidí již v létě například na Memoriálu Zbyňka Kusého," doplnil Kverka. „Respekt z české extraligy mám, to je jasné. Za posledních devět sezon jsem ji chytal jen krátce tady, jinak jsem byl v cizině. Doufám, že si během léta na vše zvyknu a v půlce září budu správně nachystaný na start soutěže," uvažoval Štěpánek.

Reklama

Související témata: