Hlavní obsah

Hokejový talent Myšák do zámoří neodejde, pokračuje v Litvínově

Litvínov
Aktualizováno

Sedmnáctiletý hokejový útočník Jan Myšák bude i nadále hrát za extraligový Litvínov. Talentovaného hráče, který si v minulé sezoně připsal 37 startů v nejvyšší soutěži, v minulém týdnu draftoval tým Hamilton Bulldogs, Myšák se však do juniorské zámořské soutěže nechystá.

Foto: HC Verva

Hokejový talent Myšák do zámoří neodejde, pokračuje v Litvínově

Článek

"Velký zájem klubů z CHL mě velmi mile překvapil. Byla to příjemná a profesionální jednání. Všem jsem nicméně sdělil, že mojí prioritou je hrát za Litvínov. I přesto si mě Hamilton Bulldogs vybrali v prvním kole. Za nabídku jim moc děkuji, na svém rozhodnutí zůstat v Litvínově však nic neměním," uvedl Myšák na oficiálním webu Vervy.

Myšák před rokem podepsal s Litvínovem čtyřletou smlouvu a hned na začátku sezony překonal klubový rekord, když v extralize nastoupil ve věku 16 let, dvou měsíců a 20 dnů. Šanci mezi seniory tak dostal dříve než Robert Reichel. V březnu pak nastoupil k jednomu utkání i s kapitánským "céčkem" v době, kdy mu bylo 16 let a 273 dnů, což je extraligový rekord.

Litvínovský supertalent Jan Myšák před začátkem minulé sezonyVideo: Sport.cz

O větší porci startů v soutěži Myšáka připravilo zranění. "Ze začátku sezony to bylo dobré, pak trošku horší a konec se mi povedl," uvedl talentovaný útočník, který včetně skupiny o umístění nasbíral 16 bodů za osm branek a osm asistencí. Hrál za reprezentační výběry do 17 a 18 let, s osmnáctkou se představil i na mistrovství světa.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články