Hlavní obsah

Kádr? Na papíře vypadá dobře, ale papír vám nic nevyhrává, připomíná lídr Sparty

Jan ŠvandaSport.cz

V hokejové Spartě má patřit mezi hlavní ofenzivní esa. Reprezentant Michal Řepík sice na jaře plánoval, že si svoje působení v zahraničí protáhne, nakonec se však 30letý křídelník rozhodl pro návrat domů. Mateřského klubu chce v nové sezoně pomoct zpět na výsluní.

Foto: Profimedia.cz

Michal Řepík by měl být jednou z opor pražské Sparty

Článek

Máte v nohách první společný trénink na ledě. Jaký byl?

Začali jsme zostra... (úsměv) Ale cítím se dobře. Těšil jsem se sem, je to dobré. Budeme se snažit hrát dobrý hokej, určitě lepší než v předešlých sezonách.

Chtěl jste pokračovat v zahraničí, které bylo pro vás prioritou. Proč jste nakonec kývl pražskému klubu?

Nedostal jsem úplně takovou nabídku, kterou jsem si představoval. Pak jsme se tady začali víc bavit, bylo to stále konkrétnější, a nakonec jsem rád, že jsem tu podepsal. Snad jsou obě strany šťastné.

Žádnou lákavou nabídku z ciziny jste neobdržel, i když jste čtyři roky po sobě startoval na MS. Čím si to vysvětlujete?

Těžko říct, už jsem asi starej (úsměv). Prostě nepřišly nabídky, jaké bych si představoval...

Slovan Bratislava, kde jste v posledních dvou sezonách působil, měl problémy s platební morálkou. Po této stránce teď můžete být spokojený.

To ale není důvod, proč jsem se do Sparty těšil. Doufám, že budeme mít dobrý tým, budeme vyhrávat a uděláme nějaký úspěch. Ve Slovanu jsme toho moc nevyhráli. Peníze jsou důležité, ale hrajeme hokej proto, abychom z něj měli radost. A právě radosti za poslední roky moc nebylo.

Co říkáte na sparťanský kádr, který hodně posílil?

Na papíře to vypadá dobře, ale všichni víme, že papír vám nic moc nevyhrává. Je potřeba udělat dobrou partu v kabině, táhnout za jeden provaz, ať se děje, co se děje. Věřím, že budeme hrát dobře.

Reklama

Související témata: