Hlavní obsah

Kladno - Slavia 6:4Jágr s Réwayem spolu v útoku! Výhra, ale i chvat Arména, při kterém 68 jen koukala

Kladno

Oba potřebují hrát a hrát. Jeden kvůli tomu, aby shodil na váze a cítil se na ledě lépe, druhý kvůli chybějící herní praxi. Sedmačtyřicetiletý Jaromír Jágr i o třiadvacet mladší Martin Réway proto nechyběli v sestavě hokejistů Kladna a dokonce v přípravném duelu proti Slavii nastoupili spolu v elitním útoku Rytířů. Přestože se na výhře 6:4 bodově nepodíleli, stejně naznačili, že tohle spojení by v sezoně mohlo klapat.

Martin Réway poprvé nastoupil za Kladno. Hrál v útoku s Jaromírem Jágrem.Video: Sport.cz

 
Článek

Réwayova kdysi nadějně vypadající kariéra se vinou zdravotních problémů i ne zrovna příkladného přístupu k hokeji zasekla, majitel Rytířů je však připraven podat slovenskému šikulovi pomocnou ruku.

„Jsme rádi, že tady Martin je, a věříme, že nám pomůže. Chci být ten, kdo mu dá šanci. Záleží jen na něm, jestli ji využije," říkal Jágr, který Réwayovi v Kladně nabídl zatím zkušební smlouvu a je jen na technickém forvardovi, jestli je přetaví v kontrakt pro extraligovou sezonu.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Jaromír Jágr na pondělním tréninku kladenských hokejistů.

Při debutu za Rytíře proti Slavii sice byla na pražském rodákovi reprezentujícím Slovensko vidět nerozehranost, vždyť za uplynulý ročník odehrál za švédský druholigový Tingsryds a slovenský třetiligový Dolný Kubín jen dvanáct zápasů.

Přesto ale chvílemi ukazoval, že až se do herní praxe dostane, může být pro Kladno v extralize velkým trumfem. A hlavně spolupráce s Jágrem v jednom útoku může fungovat. Zejména ve druhé třetině totiž jejich lajna s Redlichem motala prvoligovým slávistům hlavu a vytvořila si nespočet šancí.

Jágrovu šanci zneškodnil akrobaticky brankář

Jenže Réway v té své v ideální pozici mezi kruhy Šorfovu branku přestřelil, Jágrovo zakončení do odkryté klece po kombinaci s parťáky z útoku zase slávistický gólman akrobatickým zákrokem zastavil na čáře.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Jaromír Jágr z Kladna při rozbruslení před zápasem.

A Kladenské řada nevyužitých šancí nakonec mohla mrzet. Přestože ještě pět minut před koncem prostřední třetiny vedli 4:1 a byli jasně lepší, červenobílí se pak nadechli a třemi góly srovnali stav. Obrat ale nedokonali, domácím naopak zajistil v jejich druhém přípravném duelu první výhru Ondřej Bláha.

Navzdory faktu, že šlo pouze o přípravu, došlo osm minut před koncem duelu i na šarvátku, když slávista Norair Hovsepjan poslal v přerušené hře chvatem na led Réwaye, který přitom o jakoukoliv potyčku neměl sebemenší zájem. Navíc mu pak ještě uštědřil dvě rány. Jágr v tu chvíli přítomný na ledě a stojící u střídaček jen nevěřícně zíral.

Sudí arménskému útočníkovi udělili osobní trest do konce utkání a Hovsepjan při odchodu do šaten ještě stihl kladenské publikum provokovat teatrálním líbáním slávistického znaku.

Výhra i bez Kováře a Dacjuka

První zápas absolvovali hokejisté Karlových Varů. S Jekatěrinburgem prohráli na domácím ledě před téměř třemi tisíci diváků 2:4. Hosté vedli po první třetině už 3:1, reprezentační brankář Jakub Kovář i hvězdný ruský útočník Pavel Dacjuk v sestavě týmu KHL scházeli.

Litvínov si po skalpu Kladna připsal výhru i podruhé, dnes na ledě Litoměřic. Olomouc podlehla na úvod bloku přípravných zápasů kazašskému celku Arlan Kokšetau 2:3 po samostatných nájezdech.

Přípravné hokejové zápasy:
Kladno - Slavia Praha 6:4 (1:0, 3:3, 2:1)
Branky: 15. Kružík, 23. a 37. Š. Bláha, 29. Kalaj, 47. O. Bláha, 60. Hajný - 36. Ryzák, 38. Martínek, 40. Šmerha, 45. Šagát. Diváci: 1526.
HC Energie Karlovy Vary - Avtomobilist Jekatěrinburg 2:4 (1:3, 0:0, 1:1)
Branky: 15. Šafář, 47. M. Rohan - 6. Holland, 9. Dawes, 15. Obidin, 43. Mozer.
HC Olomouc - Arlan Kokšetau 2:3 po sam. nájezdech (1:0, 0:1, 1:1 - 0:0)
Branky: 5. Klimek, 51. Ostřížek - 24. Borovikov, 45. Hraško, rozhodující sam. nájezd Berdnikov.
HC Stadion Litoměřice - HC Verva Litvínov 2:4 (1:0, 1:2, 0:2)
Branky: 8. P. Svoboda, 37. Korkiakoski - 25. Helt, 34. Jindra, 47. Lukeš, 57. V. Hübl.

Reklama

  1 : 2 Pardubice - Třinec 1 : 2 dohráno
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín zítra 17 : 00
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  Pardubice - Třinec zítra 18 : 00
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec