Hlavní obsah

Kanadský obránce Piché je na zkoušce v Pardubicích

Pardubice

Kanaďan hokejový obránce Sébastien Piché se bude ucházet o smlouvu na zkoušce v Pardubicích. Jednatřicetiletý hráč působil v uplynulé sezoně v Hradci Králové a Litvínově, do české extraligy přišel loni po pětiletém působení v EBEL v Bolzanu a Linci.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ilustrační foto.

Článek

"Ihned se zapojil do přípravy s námi, nyní je v režimu časově blíže neomezené zkoušky. Je hráčem se zkušenostmi z české extraligy, což je vždycky plus," řekl sportovní manažer Dynama Jaromír Kverka.

Piché v extralize sehrál 25 zápasů a připsal si 10 bodů za dvě branky a osm asistencí. Před příchodem do Evropy v roce 2013 působil v nižších zámořských soutěžích AHL a ECHL.

Pardubice naopak opustil na rok slovenský bek Martin Bučko, který odešel do Košic. "Měli jsme pro něj připravenou variantu první ligy ve spojení s naším A-týmem, naskytla se nám však příležitost ve spojení s Košicemi, kde absolvuje zhruba týdenní zkoušku," uvedl Kverka.

"Vyhodnotili jsme tuto variantu jako dobrou pro hráče i nás, neboť může hrát kvalitní soutěž. Bude pro něj vzhledem k předpokládané účasti na mistrovství světa juniorů lepší v této sezoně hrát na Slovensku. Je hráčem, kterého si vychováváme do budoucna," doplnil sportovní manažer.

Zadák Karel Nedbal bude hrát stejně jako v minulé sezoně v prvoligové Třebíči. "Do Horácké Slavie jej uvolňujeme na hostování s vyřízenými střídavými starty zpět k nám. Třebíč měla o Karla velký zájem, budeme rádi, bude-li hodně vytížený. Nadále je v kontaktu s naším mužstvem," prohlásil Kverka.

Dynamo také pustilo další hráče do prvoligové Kadaně, kam po brankáři Oliveru Štěpánkovi odešli Jakub Mert, Michal Machač a Ondřej Matýs. "S Kadaní bychom měli mít užší spolupráci, kterou vidím jako přínosnou pro mladé kluky v přechodu mezi juniorským a dospělým hokejem. Kadaň spolupracuje se Spartou a jsem rád, že se připojíme tak, abychom mohli spoluvytvořit silné mužstvo s konkurencí mladých hráčů," řekl Kverka.

Na zkoušce v Pardubicích nezískali kontrakt tři útočníci - Slovák Radovan Bondra, Filip Kuťák a Švéd Johan Lorraine.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice